Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΟΤΕ ξανά την Κυριακή



ΠΟΤΕ Ξανά Την Κυριακή

 

Προ εκπλήξεως, για ακόμη μία φορά, βρέθηκε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι σε αυτή, με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Θα περίμενε κανείς ότι, μετά την απόφαση του ίδιου Υπουργείου για την Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων, που προβλεπόταν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, δεν υπάρχει πλέον νόημα να υφίσταται.

Δυστυχώς, το αυτονόητο δεν φαίνεται να ισχύει και το Υπουργείο Ανάπτυξης δείχνει να συμμερίζεται τις διαθέσεις και τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων, καθώς παντελώς αιφνίδια και αδικαιολόγητα καταθέτει όψιμα την τροπολογία αυτή.

Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Είναι προφανές, πως η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι φυσικό οι μεγάλες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στο άνοιγμα, μιας και δεν βρίσκονται στην ίδια θέση με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που στη σημερινή εποχή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για μείωση των πάγιων λειτουργικών δαπανών.  

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία.

 

ΟΧΙ στην απαράδεκτη τροπολογία.

ΠΟΤΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων μας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Η Κυριακή είναι αργία!

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 

 

                                           Ο Πρόεδρος,                                      Ο Γενικός Γραμματέας

                                Ελμαλόγλου Νεκτάριος                             Δημάδης Κωνσταντίνος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΟΤΕ ξανά την Κυριακή

  1. Εβδομαδάκη Κυριακή.

    - Edit

    Απαντήστε

    Η Κυριακή δεν είναι αργία,είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας,τσαγκαροκυριακη
    δεν υπάρχει.
    Τι φοβάστε; να μην πληρώνετε το μεροκάματο στους υπαλληλους;
    Ή θέλετε την Κυριακή να πηγαίνετε στην Εκκλησια;μάλλον για να πηγαίνετε
    στις καταγαλανες ακτές της Χαλκιδικης και να κόβετε το χορτάρι στο εξοχικό σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.