Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με το νέο διοικητή του «Μαμάτσειου» Δημήτρη Σιόλιο

 

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας συναντήθηκε με το  νεοδιορισθέντα από το Υπουργείο Υγείας, διοικητή του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρη Σιόλιο, το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παρέστη ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας του Δήμου Κοζάνης & αναπληρωτής του δημάρχου στο Δ.Σ. του «Μαμάτσειου»,  Αναστάσιος Σιδηράς.

Ο κ. Μαλούτας  ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητή και δεσμεύτηκε για μία αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος ανακύψει.

Κεντρικό  θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα της στελέχωσης  όλων των κλινικών του «Μαμάτσειου», με το δήμαρχο Κοζάνης να επαναλαμβάνει  την πάγια θέση του δήμου για την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναλύθηκε διεξοδικά η εξεύρεση άμεσων λύσεων για την παροχή κινήτρων στους γιατρούς, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά. Επίσης, ο δήμαρχος Κοζάνης κατέστησε στο διοικητή, σαφή τη διάθεση  του δήμου για παρέμβαση σε επίπεδο Υπουργείου για την εξεύρεση λύσεων στο παραπάνω ζήτημα, μέσω της παρέμβασης σε θεσμικά όργανα.

Παράλληλα, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των δομών δημόσιας υγείας και την ανάγκη κατασκευής μιας σύγχρονης Μονάδας Υγείας στην περιοχή. Ειδικότερα, ο κ. Μαλούτας,  αναφερόμενος στην ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες, επεσήμανε εκ νέου την  ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας Οδού με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές, κατάλληλη στελέχωση και πλήρως προσβάσιμο.

Με τη σειρά του ο κ. Σιόλιος εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεχή ενημέρωση και από κοινού εξεύρεση λύσεων σε τυχόν ζητήματα που θα ανακύπτουν.

2 σχόλια στο άρθρο “Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με το νέο διοικητή του «Μαμάτσειου» Δημήτρη Σιόλιο

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ καθηγητής βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Αν,από αύριο, αρχίσει το Νοσοκομείο να διορίζει γιατρους και παιδιατρους( λόγω μεγάλης ελλειψης),θα χειροκροταμε τίμια κι όχι ψεύτικα τον νέο Διοικητή!
  Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
  Θα χειροκροταμε διαζώσης κι όχι υποκριτικά απ τα μπαλκονια.
  Όταν κάποτε,μετά από χιλιάδες χρόνια,η χώρα μας γίνει πρωτοκοσμικη και υπάρξει αξιοκρατία και οι διοικούντες δε θα διορίζονται απ τον εκάστοτε υπουργό,τότε τα νοσοκομεία μας,θα γίνουν στολίδια στον κόσμο και ο Ιπποκράτης θα βρει αναπαμό!
  Η Ελλάδα γέννησε την Ιατρική Επιστήμη,η Ελλάδα ή χιλιοκοσμικη,όπως την κατάντησαν οι πολιτικαντηδες,βλέπε υπουργούς σημερινής κυβέρνησης, ή Ελλάδα πληγώνει και και την Ιατρική και τον Ιπποκράτη της.
  Γένοιτο.
  Τι περιμένεις,από ένα κράτος που έχει υπουργό Δικαιοσύνης έναν γιατρό και υπουργό υγείας έναν δικηγορο;
  Είναι δυνατόν ένας διευθυντής σχολείου, να είναι παπλωματάς;”με όλη τη συμπαθεια μου στον Σύλλογο εφαπλωματοποιών”!( που έλεγε και ο Παντελής Ζερβός στην ταινία ” Ζητείται Ψεύτης”
  Είναι δυνατον ο Κοσμητορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ,να είναι Πολιτικός Μηχανικός;
  Ημαρτα,που έλεγε και η θεία μ,η Παγωνα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.