«Ψυχή»: Η NASA ετοιμάζεται για την εξερεύνηση αστεροειδούς που αξίζει περισσότερα από την παγκόσμια οικονομία 

Αποστολή για την εξερεύνηση ενός αστεροειδούς, που απέχει κάπου 370 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη και κρύβει ορυκτό πλούτο εκτιμώμενης αξίας δέκα τετράκις εκατομμυρίων δολαρίων ευρώ, που θα αρκούσε για να κάνει κάθε κάτοικο του πλανήτη μας δισεκατομμυριούχο, ετοιμάζει η NASA!

Η αποστολή είχε προγραμματιστεί αρχικά για φέτος, αλλά αναβλήθηκε λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση του λογισμικού πτήσης και των εργαλείων δοκιμών, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Εάν ξεκινούσε η αποστολή το 2022, θα μπορούσε να φθάσει το 2024 στον αστεροειδή που ακούει στο όνομα «Ψυχή» (Psyche), έχει διάμετρο 210 χιλιομέτρων και η τροχιά του περί τον Ήλιο είναι κάπου ανάμεσα σε αυτές του Άρη και του Δία.

Ωστόσο, η εκτόξευση αναμένεται τον ερχόμενο χρόνο ή το 2024, οπότε -λόγω και των αλλαγμένων αστερισμών- θα φθάσει το 2029 ή το 2030.

Ο αστεροειδής αποτελείται από πολύτιμα ορυκτά
Η αποστολή της NASA στοχεύει αρχικά στην εξερεύνηση του αστεροειδούς και σε επόμενο στάδιο στην εξόρυξη ορυκτών που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη Γη με διαστημόπλοια – αν και αυτό αναμένεται να πάρει λίγο χρόνο.

Η Ψυχή αποτελείται εξ ολοκλήρου από διάφορα μέταλλα, όπως σίδηρος, νικέλιο και πιθανώς ακόμη και σπάνια ορυκτά, όπως ο χρυσός, το κοβάλτιο και η πλατίνα. Σύμφωνα με τη Lindy Elkins-Tanton, επικεφαλής ερευνήτρια του Psyche Project, ο σίδηρος του αστεροειδούς από μόνος του αξίζει περισσότερο από ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η «Ψυχή» είναι ο πυρήνας ενός πλανήτη που καταστράφηκε εδώ και πολύ καιρό. Τέτοιοι αστεροειδείς δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.