Γενική απεργία τέταρτη 9 Νοέμβρη συγκέντρωση στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας ώρα 10:30πμ 

Μετά από 3 χρόνια πανδημίας, σχεδόν 33.500 νεκρούς και η κυβέρνηση έρχεται να εντελώς ότι απέμεινε όρθιο στην δημόσια υγεία. Έφερε στη «δημόσια
διαβούλευση» το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

Αντί να μονιμοποιηθούν, ξανά – «προσλαμβάνονται» οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού. Οι υποχρεωτικές αλλαγές ωραρίων που προσπάθησε να επιβάλει η διοίκηση αλλά δεν πέρασαν χάρις την αντίδραση των εργαζομένων. Η προκήρυξη πρόσληψης μόνο νοσηλευτών αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Συνεχίζονται οι παραιτήσεις εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται.

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε! Το πρόσφατο παράδειγμα στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» δείχνει τον δρόμο. Οι συνάδελφοί μας ξεσηκώθηκαν, απέργησαν μαζικά, οργάνωσαν κοινές κινητοποιήσεις με το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» και το «Παίδων Πεντέλης», με αποτέλεσμα να στριμώξουν κυβέρνηση και διοικήσεις και να επιβάλουν μόνιμες προσλήψεις. Ή
όπως έγινε στο νοσοκομείο Κοζάνης με την κινητοποίηση των συλλόγων γονέων και σωματείων για την επαναλειτουργία της παιδιατρικής. Είναι απάντηση σε όσους καλλιεργούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων για να καλλιεργήσουν στάση αναμονής και ανοχής.

Πόσο ανοχή να δείξουμε σε μια κατάσταση επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας μας; Με κλινικές και τμήματα χωρίς μόνιμους ή καθόλου γιατρούς; Χωρίς το απαραίτητο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό; Χωρίς την λειτουργία βασικών ιατρείων στο νοσοκομείο μας; Με δεκάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη φύλαξη και αλλού να δουλεύουν με την απειλή της απόλυσης; Με την εργολαβοποίηση υπηρεσιών να εξαπλώνεται. Η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, ενώ οι μισθοί πλέον δεν αρκούν ούτε για τα απαραίτητα, καύσιμα, θέρμανση, είδη βασικής κατανάλωσης, σπουδές. Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον. Όσο συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση θα χειροτερεύουν τα πράγματα. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους συναδέλφους μας υγειονομικούς στις άλλες χώρες που βγαίνουν στους δρόμους, διεκδικούν και πετυχαίνουν νίκες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΙΣ 10:30πμ

Διεκδικούμε:
 Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων!
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος! Έξω οι
εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
 Άρση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς!
 Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!
 Ενίσχυση της ΠΦΥ!
 Αύξηση μισθών! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ

ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.