Ανακοινώθηκε η κρατική επιδότηση για το ρεύμα για το μήνα Νοέμβριο



 

Την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο ανακοίνωσε  σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ. Η επιδότηση αφορά σε όλα τα νοικοκυριά, για κύριες και μη κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων. Απορροφάται έτσι το 90% της αύξησης.

Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, θα έχει μπόνους, αφού η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι πριν από μερικές μέρες παρουσίασαν μείωση έως 38% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά που έχουν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα είναι 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα και, όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, απορροφάται το 100% της αύξησης. 

Στα επαγγελματικά τιμολόγια, έως 35 Kva και 2000 κιλοβατώρες κατανάλωση η επιδότηση είναι 200 ευρώ η μεγαβατώρα.

Έως 35 Kva και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες κατανάλωση, η επιδότηση είναι 50 ευρώ η μεγαβατώρα. 

Για τους αγρότες είναι οριζόντια η επιδότηση, στα 288 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για το φυσικό αέριο η κυβέρνηση δεν θα δώσει επιδότηση αλλά η ΔΕΠΑ θα προσφέρει οριζόντια επιδότηση 25 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.