Καλλιόπη Βέτα : “Η υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής της Κοζάνης με ευθύνη της κυβέρνησης, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής”



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄ για την δραματική υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής ενώ κατέθεσε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα που θα συζητηθεί, παρόντος του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 16:00.

Στην συγκέντρωση, η οποία διοργανώθηκε από Συλλόγους γονέων  με τη συμμετοχή θεσμικών και επιστημονικών φορέων αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα που υπάρχει με τις μεγάλες ελλείψεις στην Παιδιατρική κλινική.

Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς η Κλινική καλύπτεται μόνο με μια θέση μόνιμου ιατρού σε σύνολο πέντε οργανικών θέσεων, ενώ εργάζεται και μια επικουρική ιατρός της οποίας η σύμβαση λήγει σύντομα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μετακλήσεις ιδιωτών και μετακινήσεις από όμορες δομές.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο μιας και, πλέον, λόγω των ελλείψεων, το εφημεριακό πρόγραμμα των επόμενων μηνών δεν μπορεί να καλυφθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών της περιοχής, αλλά και την επιβάρυνση των υφιστάμενων ιατρών.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η προστασία των παιδιών και της υγείας τους, θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχει προκηρυχθεί εδώ και δύο χρόνια καμία θέση μονίμου παιδίατρου από την 3η Υ.Π.Ε. για το ΄΄Μαμάτσειο΄΄, συνιστά έγκλημα απέναντι στην δημόσια υγεία της περιοχής.


Η εγκατάλειψη της παιδιατρικής κλινικής -όπως βέβαια και των άλλων τμημάτων που είναι υποστελεχωμένα και στα δύο νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης- δηλώνει με τον πιο ευθαρσή τρόπο ότι, είτε λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας είτε λόγω εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων, η κυβέρνηση διολισθαίνει ταχύτατα σε έναν επικίνδυνο δρόμο για την δημόσια υγεία.

Τέλος, ενημέρωσε τους παριστάμενους για την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, τρίτη μέσα σε έναν μήνα μετά τις δύο ανάλογες που δεν έχουν απαντηθεί (21/9 και 14/10)- στην οποία πλέον ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να δεσμευτεί δια ζώσης για άμεση και μόνιμη λύση απέναντι στους πολίτες μιας περιοχής που εδώ και τρία χρόνια υφίσταται μια απερίγραπτη υποβάθμιση.

Η ερώτηση προς  τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: “Η υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής της Κοζάνης με ευθύνη της κυβέρνησης, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής”
Στις 21 Σεπτεμβρίου κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης καθώς μεγάλο ποσοστό των οργανικών θέσεων παραμένει ακάλυπτο
(Aρ. Πρωτ. 7565/21.09.22).

Ομοίως, στις 14 Οκτωβρίου (Αριθ. Πρωτ. 315/14.10.22), κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα «Η κυβερνητική ολιγωρία στη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής της Κοζάνης δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες και επιβάρυνση στους υφιστάμενους ιατρούς» εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο στην έλλειψη παιδιάτρων στο Γ. Ν.Κοζάνης΄΄Μαμάτσειο΄΄.

Επανερχόμαστε σήμερα, λίγες ημέρες μετά, καθώς το οξυμένο πρόβλημα παραμένει και δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για την επίλυσή του.Πλέον, η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την μεγάλη υποστελέχωση και την έλλειψη πρόνοιας για τον διορισμό παιδιάτρων στο Γ.Ν. Κοζάνης που προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής.

Επειδή η υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής δημιουργεί έντονη ανησυχία στους πολίτες και επιβαρύνει υπέρμετρα το έργο των υφιστάμενων ιατρών, 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 1. Ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο Γ.Ν. Κοζάνης;

2. Για ποιο λόγο δεν  συμπεριλαμβάνονται στις προκηρύξεις της 3 ης  ΥΠΕ θέσεις παιδιάτρων;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.