Καρό, λευκό, oversized ή στενό; Πώς να φορέσεις κάθε πουκάμισο!



Μπορεί ένα fashion item να φορεθεί τόσο σε ένα formal σύνολο, όσο και σε ένα casual και να συνδυάζεται άψογα και με sneakers, αλλά και με πιο καλά παπούτσια; Ναι, και φυσικά, ο κλήρος πέφτει στο, για πολλούς αγαπημένο, πουκάμισο! Υπάρχουν διάφορα στυλ, όπως μονόχρωμα, τζιν, καρό, oversized, crop, shirt-dresses, και τόσα άλλα, που δύσκολα θα υπάρχει μόνο ένα στην ντουλάπα!

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους που μπορούν να συνδυαστούν κάποια από τα πιο κοινά στυλ.

Καρό πουκάμισο στο μικροσκόπιο

Το καρό είναι ένα trend που μία φεύγει και μία επανέρχεται στη μόδα, αλλά όπως όλα δείχνουν, κλίνει στο να μένει σταθερά σε αυτή, και να κυκλοφορεί κάθε σεζόν σε διάφορες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα σε πιο σκούρες αποχρώσεις, την άνοιξη και το καλοκαίρι σε πιο ανοιχτές, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες μπορούν να συνδυαστούν εύκολα σε casual σύνολα και να δώσουν ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα!

Το καρό πουκάμισο μπορεί να φορεθεί είτε μόνο του πάνω από ένα τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι, είτε και ανοιχτό, σαν πανωφόρι, έξω από ένα μονόχρωμο t-shirt, βγάζοντάς σε αμέσως από… περίεργες σκέψεις, όπως το κλασικό “τι να φορέσω σήμερα;”, ή το “δεν έχω τίποτα να φορέσω”. Αν πάλι έχεις ξυπνήσει έχοντας μία πιο rock διάθεση από το πρωί, τότε ένα μαύρο παντελόνι τύπου δερμάτινο και ένα πουκάμισο με κόκκινα και μαύρα καρό μοτίβα, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να μεταδώσεις τα vibes που θέλεις στους γύρω σου.

Φυσικά, αν θέλεις να κάνεις μια πιο girly εμφάνιση, ένα καρό πουκάμισο συνδυάζεται τέλεια και με φούστα, τόσο με τζιν, όσο και με μία κλος ή pencil, και μπορεί να μεταμορφωθεί από chic σε casual, απλώς αλλάζοντας τα παπούτσια και τα αξεσουάρ.

Κλασικό λευκό κι αγαπημένο

Ο… “βασιλιάς” στα γυναικεία πουκάμισα είναι ίσως το λευκό, και όχι άδικα, καθώς ως ένα ουδέτερο χρώμα, ταιριάζει τέλεια με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις, αλλά και στυλ. Ενώ μερικούς αιώνες πίσω, όπου έκανε και την πρώτη εμφάνισή του, ήταν ένα ρούχο που φορούσαν κυρίως οι άντρες και πιο πλούσιοι, πλέον δε βλέπει τέτοιες διακρίσεις.

Το λευκό πουκάμισο, μπορεί να αποτελέσει must-have item για να δημιουργήσεις ένα σωστό και πετυχημένο layering, ενώ μπορεί να φορεθεί μέσα από κάποιο φόρεμα, πάνω από φούστα για ένα τέλειο βραδινό look, αλλά και πάνω από ένα casual τζιν παντελόνι και ένα ζευγάρι άνετα sneakers. Συχνά το βλέπουμε και σε μια άλλη εκδοχή του, σε πιο μακρύ μήκος, τύπου shirt-dress, φορεμένο πάνω από skinny jeans, ή κολάν, που επίσης ενδείκνυται για τις μέρες που θέλεις να αισθάνεσαι μεγαλύτερη άνεση.

Oversized πουκάμισο

Είτε έχεις ήδη δανειστεί ένα oversized πουκάμισο και το έχεις στην ντουλάπα σου, είτε σκέφτεσαι να αποκτήσεις κάποιο, αλλά ακόμη διστάζεις επειδή δεν ξέρεις αν θα σε κολακεύει, σίγουρα υπάρχουν τρόποι να το συνδυάσεις, αφήνοντας την φαντασία σου ελεύθερη! Μπορείς αρχικά να το φορέσεις μέσα από το αγαπημένο σου πουλόβερ για τις ημέρες που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές, αλλά και ως ζακέτα, έξω από ένα top ή t-shirt. Ακόμη, όπως κάθε πουκάμισο, μπορείς να το φορέσεις άνετα πάνω από ένα skinny παντελόνι σου, και να προσθέσεις στη μέση μια ζώνη, δημιουργώντας αυτομάτως τις καμπύλες που χρειάζεσαι και αναδεικνύοντας έτσι την σιλουέτα σου.

Στενό ή cropped

Μπορεί παλαιότερα ένα στενό πουκάμισο με ραμμένες πιέτες να ήταν must-have item στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, αλλά πλέον δεν θεωρείται πως είναι κάτι που είναι μέσα στη μόδα, αλλά ούτε που κολακεύει τη γυναικεία σιλουέτα. Το αποτέλεσμα μάλιστα γίνεται χειρότερο όταν τα κουμπιά φαίνονται σαν να είναι έτοιμα να ανοίξουν. Έτσι, η έννοια του στενού σε αυτή την περίπτωση, αναφέρεται περισσότερο στην κανονική εφαρμογή, προκειμένου να το διαχωρίσουμε με την oversized εκδοχή του.

Είναι σημαντικό ένα πουκάμισο, όπως και κάθε ρούχο να μην σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και φυσικά να μην περιορίζει τις κινήσεις του σώματός σου. Αξίζει λοιπόν να έχεις τουλάχιστον ένα με κανονική εφαρμογή στην συλλογή σου, σε κάποια ουδέτερη απόχρωση, ώστε να μπορείς εύκολα να το συνδυάζεις με σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια, δημιουργώντας διαφορετικά outfits κάθε φορά.

Όποια εκδοχή κι αν επιλέξεις, φρόντισε να το συνδυάσεις με τρόπους που να αναδεικνύει το στυλ και το σώμα σου!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.