Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940



 

 

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.
2) 12:30 μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, όπου θα μεταβούν με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.
3) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
4) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Β. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022
1) 07:15 π.μ. – 07:45 π.μ. : Παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
2) 08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

3) 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

4) 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Τρίκο, Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

5) Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
– Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, ως Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
– Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης
– Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
– Δήμαρχο Κοζάνης
– Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων
– Ανώτερο Διοικητή Φρουράς
– Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
– Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας
– Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας
– Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας
– Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Κοζάνης
– Σύλλογο Συνταξιούχων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κοζάνης
– Εθνικό Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Π.Ε. Κοζάνης
– Σύνδεσμο Εφέδρων Αξ/κών Π.Ε. Κοζάνης
– ΠΕΑΕΑ – Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος

6) Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

7) Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, πρόσκοποι και οδηγοί, με σημαίες και λάβαρα.
8) Μετά το πέρας της τελετής ο Δήμαρχος Κοζάνης θα παραθέσει δεξίωση για τους επισήμους και τους πολίτες στο Δημοτικό Κατάστημα.

9) 12:00 το μεσημέρι: Παρέλαση προ των επισήμων
– Αναπήρων πολέμου
– Ερυθρού Σταυρού
– Μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης
– Μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης
– Προσκόπων
– Οδηγών
– Στρατιωτικών τμημάτων

10) Το Γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει o Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Κοζάνης κ. Παρίσσης Δουλγερίδης, που θα συνεπικουρείται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ. Παύλο Σισμανίδη, κ. Βασίλη Καβουρίδη, κ. Παναγιώτη Λαβαντσιώτη και κ. Κωνσταντίνο Μαμάτσιο.
11) Αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων, αναπήρων και θυμάτων πολέμου, Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, καθώς και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης θα καταλάβουν τιμητική θέση απέναντι από τους επισήμους.
12) Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Απόστολος Παρτώνας υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
13) Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID–19, όπως αυτές αποτυπώνονται στην αρ.πρ.Δ1α/ΓΠ.οικ.58309/14.10.2022 (ΦΕΚ 5335 Β ́) Κ.Υ.Α., με την οποία παρατείνεται η ισχύς της αρ.πρ.Δ1α/ΓΠ.οικ. 51236/08.09.2022 (ΦΕΚ 4756 Β ́) Κ.Υ.Α.

 

2 σχόλια στο άρθρο “Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

  1. Όχι κηρύγματα και υποκρισιες,ας γιορτάσουμε,έστω μια
    χρόνια, με την Αλήθεια της σιωπής, τιμώντας τους προγόνους μας!
    Βαρεθήκαμε τους πολιτικούς με τα κόκκινα τα δάνεια και τους άλλους υποκριτές με τις παντοφλες!

  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ : Κάποιοι δεν θέλουν να είναι Έλληνες, π.χ. σχολικοί σύμβουλοι έκαναν σεμινάρια με θέμα “γιατί πρέπει να καταργηθεί η 28η Οκτωβρίου και να μη εορτάζεται”. Δεν πρόκειται για ιδεοληψία αλλά για οργανωμένη συστηματικά δουλειά να εξαφανιστεί το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίοιυ επειδή ήταν παλλαϊκό ( ΜΕΤΑΞΑΣ , ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ). Έχουμε κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα για εορτάζουμε το ΟΧΙ, την αντίσταση και τον αγώνα για την ελευθερία, ανεξαρτήτως συνεπειών. Εορτάζουμε τον αγώνα και τις θυσίες και όχι απαραιτήτως τη νίκη.

    Κατά τη μεταπολίτευση ανελήφθη ανίερη εκστρατεία
    Τα μέσα ενημέρωσης, ιδίως τα ιδιωτικά, με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση λόγω του εκμαυλιστικού προγράμματος, το οποίο συντελεί στον εκχυδαϊσμό του λαού μας, από καιρό έχουν πάψει να αναφέρονται στις εθνικές επετείους, για να παρέρχονται αυτές απαρατήρητες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.