Δράση ‘δείπνο στο σκοτάδι’ ΚΕΔΕ



 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χθες 24 Οκτωβρίου 2022 τη δράση «Δείπνο στο Σκοτάδι».

Σκοπός της δράσης ήταν η συμπερίληψη της οπτικής αναπηρίας και η δημιουργία ενσυναίσθησης στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Οι συμμετέχοντες ήταν άνθρωποι που εργάζονται σε δομές και υπηρεσίες της πόλης και έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα με αναπηρίες. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν με κλειστά μάτια γεύσεις που με πολλή φροντίδα επιμελήθηκε ο Νίκος Κυψίδης από το εστιατόριο «Πινάκιο» σε συνδυασμό με το wine pairing που επιμελήθηκε ο Sommelier Λευτέρης Γαβριηλίδης. Με αυτό τον τρόπο η όξυνση της γεύσης, της όσφρησης και της ακοής αυξήθηκε και έτσι, για όση ώρα διήρκησε το γεύμα ο καθένας μπορούσε να αντιληφθεί τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης σε στο συγκεκριμένο κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Στη δράση συμμετείχε το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας προσφέροντας ζωντανή κλασσική μουσική από βιολί στους συμμετέχοντες.
Επίσης, εκπαιδευμένοι εθελοντές από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Σχολής Υγείας βοήθησαν στη
δράση συμμετέχοντας ως βοηθοί σε κάθε τραπέζι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η άρτια διεξαγωγή της δράσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.