Κοζάνη Τόπος να ζεις : Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο χάνεται και ο ταυτισμένος με την κυβέρνηση κ. Μαλούτας αδιαφορεί



 

Μετά και τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/Δ ΚΑΠΑ/105192/1790 που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου, με την ανοχή των τοπικών παραγόντων, δυστυχώς το ποσοστό κατανομής από το Πράσινο Ταμείο που θα δοθεί στις λιγνιτικές περιοχές περιορίζεται από το 4,5% στο 1,125% των εσόδων της χώρας από τη δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών CO2 του 2022.
Η μείωση αυτή υπολογίζεται σε περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ χαμένα!!!
Θυμίζουμε ότι το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων για τη στήριξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με στόχο την ενίσχυση και τη σταδιακή διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών στις λιγνιτικές περιοχές, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη μεταλιγνιτική εποχή.
Χαρακτηριστική για μια ακόμα φορά είναι η αδράνεια του a la carte “πράσινου” Δημάρχου Κοζάνης κ. Μαλούτα που αντί να παρεμβαίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά σε τόσο σοβαρές εξελίξεις ασχολείται με επικοινωνιακές φιέστες ταυτισμένος απόλυτα με τις κυβερνητικές πολιτικές.
Όταν για μικροκομματικούς και μόνο λόγους, κατά τα προηγούμενα χρόνια, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ίδιο τον κ. Μαλούτα, επιδιώχθηκε η υποβάθμιση της σημασίας πράσινων αναπτυξιακών χρηματοδοτήσεων ο συνεχής περιορισμός του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου για τον τόπο είναι απλά μια φυσική εξέλιξη.
Κρίμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.