Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Πάτσης



 

Ανδρέας Πάτσης: Ο βουλευτής αρνείται να παραδώσει την έδρα του

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια. Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ. Ο κ. Πάτσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, για όσα του καταλογίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες στον βουλευτή διαμηνύθηκε αρμοδίως ότι όφειλε να δώσει ο ίδιος απαντήσεις για όσα του καταμαρτυρούνται. Οι εξηγήσεις του βουλευτή ωστόσο δεν ήταν κρίθηκαν πειστικές στα 20 λεπτά της συνάντησης με τον κ. Μπούγα, έτσι ώστε να αποτρέψουν την αποπομπή του από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πηγές της ΚΟ: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς».Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ αρνείται να παραδώσει την έδρα του και θα μείνει ανεξάρτητος.

Λίγο μετά τις 15:00 σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία επισημάνθηκε πως οι εξηγήσεις του βουλευτή δεν ήταν επαρκείς και κατά συνέπεια με απόφαση του πρωθυπουργού, τέθηκε εκτός ΚΟ.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Η πρώτη αντίδραση του Ανδρέα Πάτση

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της διαγραφής του ο κ. Πάτσης έκανε ανάρτηση στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Αγαπητοί Γρεβενιωτες και Γρεβενιωτισσες παραμενω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος σε λίγη ώρα θα ανεβεί Δελτίο Τύπου από εμενα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρεας που ξέρετε Σας ευχαριστώ θερμά».

Οι καταγγελίες

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό.

Η πλήρης δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου:

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές»

Το θέμα για το κυβερνών κόμμα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι που καταμαρτυρά και το γεγονός πως συζητήθηκε και στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν. Ο ίδιος πάντως σε συνομιλητές του φέρεται να λέει ότι όλες του οι δραστηριότητες είναι απολύτως νόμιμες.

Ως προς τα ΕΛΤΑ, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνουν ότι τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου αλλά έχουν περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κόμμα όσο και το Μέγαρο Μαξίμου είχαν συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα όλα τα στοιχεία για να έχουν συνολική εικόνα της νομικής και ηθικής διάστασης της υπόθεσης του βουλευτή Γρεβενών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Πάτσης δεν κρίθηκαν επαρκείς και με εντολή του κ. Μητσοτάκη τέθηκε εκτός της ΚΟ της ΝΔ. «Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της πλειοψηφίας.

Η απάντηση στον Πολάκη

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης ο οποίος κατήγγειλε πως ο κ. Πάτσης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ. Στις καταγγελίες αυτές χθες, Δευτέρα, ο κ. Πάτσης απάντησε μέσω Facebook με δήλωσή του λέγοντας πως «με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή».

Πηγή: alphafreepress.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Πάτσης

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Στα μάτια καθρεφτιζεται η ψυχή του ανθρώπου,ψυχή καθάρια,ψυχή ενοχης!
    Εξ όψεως τον πεντικόν!
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απαξίωση στον συνάνθρωπο σου,από ποια;
    Να σε εκλέγουν ψηφοφόροι κι εσύ ν αγοράζεις τα κόκκινα δάνεια των παραπάνω ανθρωπων για να ζεις πλουσιοπαροχα έως την τελευτή σου!
    Δύο φορές ένοχος στο δικαστήριο της ανθρωπιάς και της ενσυναισθησης!
    Μια ,γιατί πάτησες πάνω σε ψήφους αναγκεμενων ανθρωπων ,δυο,γιατί αγόρασες τους κόπους των για να ζεις ως Κροισος και τρίτη φορά ενοχος,στο δικαστήριο των αγεννητων δανειοληπτων!

    “Ο φυσιογνωμιστης είναι ο μεγαλύτερος δικαστης”
    Στελιος
    ” τα μάτια δικάζουν κι ας είναι τυφλή η Δικαιοσυνη”
    Στέλιος.

  2. Ζήτω η Νέα Δημοκρατια,το Μπλέ κόμμα που αγοράζει τα κόκκινα δάνεια των ελληνων.
    Ψυχικό κάνει,βρε επιτελικοι μπουρδολογοι,τι άλλο έμεινε;ούτε ένα κοκκινισμα ντροπης;λίγη ανθρωπια;

  3. Α ΡΕ ΠΑΤΣΗ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΕΓΙΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΠΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΣΗΣ.
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΚΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΝΕΑ ΔΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΝΤΙΜΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

      1. ΟΠΑΔΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΥΛΑΣ,ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΝΤΙΜΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΝΤΙΜΟΥ ΗΓΕΤΟΥ.
        ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΝΤΙΜΟ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.