Έκθεση «100 Χρόνια Μνήμες» στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης



Η καταγραφή της μνήμης, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Κοζάνης και η διάσωση της ιστορίας και του πολιτισμού, αποτελούν πρωταρχικό στόχο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (ΚΔΒΚ) η οποία με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων επιθυμεί να τιμήσει την Μικρά Ασία και τον Πόντο, διοργανώνοντας έκθεση με σχετικά έντυπα και αρχειακό υλικό που διαθέτει.

Το υλικό που θα εκτεθεί, παρουσιάζεται οργανωμένα σε ενότητες
που περιλαμβάνουν το χρονικό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου
κατά την περίοδο της ακμής τους πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923,
την περίοδο εγκατάστασης και ενσωμάτωσής τους στην Ελλάδα και δύο ενότητες λογοτεχνίας, μια για ενήλικες και μια για παιδιά.

Ταυτόχρονα στην έκθεση “100 Χρόνια Μνήμες” θα δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης βιωματικής εμπειρίας καλώντας τους επισκέπτες να αφηγηθούν την δική τους ιστορία / γεγονός που αφορά πχ στην οικογένειά τους, στο χωριό τους κλπ
ώστε να καταγραφεί και να διατηρηθεί στο αρχείο της ΚΔΒΚ και κατ’ επέκταση στις μνήμες του λαού.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον βιβλιογραφικό κατάλογο προκειμένου οι ερευνητές αλλά και ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ανατρέξει στην συγκεκριμένη λίστα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο της βιβλιοθήκης
από τις 24 Οκτώβρη έως και 20 Νοέμβρη 2022, καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας της (8:00-20:00), απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα γίνονται ξεναγήσεις τις πρωινές ώρες σε σχολεία.

Υπεύθυνη για την επιλογή του υλικού και την έκθεση είναι
η κα Καυζαλίδου Μυροφόρα, ΠΕ Αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος, υπάλληλος ΙΔΟΧ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.