Ημέρα εορτασμού Ημέρας Ηνωμένων Εθνών



 

Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου γιορτάζουμε σε ολόκληρη τη χώρα την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το 1945 αμέσως  μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, 51 χώρες δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, με αποτέλεσμα την ίδρυση του διεθνή οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, γνωστότερου ως ΟΗΕ. Η φρίκη του πολέμου οδήγησε τους ανθρώπους στο να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν στο μέλλον, την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών,  την προώθηση της κοινωνικής προόδου, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Ο.Η.Ε. σήμερα αριθμεί 193 κράτη μέλη και είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός στον κόσμο.

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. Είναι σημαντική γιατί μας θυμίζει ότι προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος. Είναι σημαντική γιατί μας θυμίζει ότι πρέπει να αναζητούμε και να εστιάζουμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Είναι σημαντική γιατί πρέπει να θυμόμαστε τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μην τα επαναλάβουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.