Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης: “Συνθέτοντας τον αυτοσχεδιασμό” : Σεμινάριο με τον πιανίστα και συνθέτη Στάθη Άννινο το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 

 

 

 

Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης
“Συνθέτοντας τον αυτοσχεδιασμό”
Σεμινάριο με τον πιανίστα και συνθέτη Στάθη Άννινο.
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 10.00-15.00.
Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες 2461034932.
Ο πολύπλευρος πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος μας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο στο οποίο θα προσεγγίσουμε τον Αυτοσχεδιασμό, μέσα από τρεις βασικούς άξονες:
Αρμονία: Ένας «ζωντανός» οργανισμός
Η εναρμόνιση πάνω στο πιάνο χτίζοντας την σταδιακά και μεθοδικά, προσεγγίζοντας παράλληλα το πιάνο ως μια μικρή ορχήστρα.
Μοτίβο: Ο πυρήνας της δημιουργίας
Ακούμε, αναλύουμε και διδασκόμαστε από τη πρωτόλεια «σκέψη» , και τον τρόπο που την αναπτύσσουν μεγάλοι συνθέτες της Κλασικής μουσικής (και όχι μόνο) από την εποχή Μπαρόκ έως τον 20ο αιώνα μέσα από κατανοητά και άμεσα παραδείγματα.
Υπάρχει Λάθος νότα;
Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουμε είτε ως αρχάριοι είτε ως πιο προχωρημένοι στο Αυτοσχεδιασμό, είναι η «λάθος νότα» η οποία εντέλει, μπορεί οδηγήσει σε ένα μαγικό και πρωτότυπο άκουσμα.
Με ποιον τρόπο τη διαχειρίστηκαν οι συνθέτες της κλασικής και τζαζ μουσικής.
Απευθύνεται σε σπουδαστές, τελειόφοιτους αλλά και σε δασκάλους, παιδαγωγούς της κλασικής μουσικής.

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης: “Συνθέτοντας τον αυτοσχεδιασμό” : Σεμινάριο με τον πιανίστα και συνθέτη Στάθη Άννινο το Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.