Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς : «Παιδοφυλακτίρια» έχουν καταντήσει οι παιδικοί σταθμοί



” Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι” για τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς. , τονίζει μ΄ανακοίνωση της , η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλοντας ότι ” η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρη την πολιτική επιλογή της να υποβαθμίσει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια»
Σύμφωνα με τηνΠΟΕ-ΟΤΑ ” σ’ αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η επέκταση λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Αγνοώντας τις ανάγκες των παιδιών που θα μπαίνουν στους Παιδικούς Σταθμούς με το πρώτο φως της ημέρας και θα φεύγουν νύχτα”.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α υπογραμμίζει ότι ” η θέση της και των εργαζομένων παραμένει σταθερή διαχρονικά. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση στο επίκεντρο των πολιτικών θα πρέπει να μπουν τα παιδιά και οι ανάγκες τους και μόνο αυτά!!! Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ”,
“Διεκδικούμε” αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ :
“Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.).
Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής.
Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.
Άμεσα κατάργηση των τροφείων.

Πηγή : NEWSTA.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.