Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας – Εορδαίας για την ανάπτυξη «Μπροστάρη θέλει Δήμαρχε η Εορδαία»



 

Πραγματοποιήθηκε στις 16-10-2022 με την συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του πορτρέτου του Βλατσιώτη ήρωα της Επανάστασης του 1821 Ιωάννη Φαρμάκη και πλέον την «Αίθουσα Φιλικών» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών κοσμεί το πορτρέτο του οπλαρχηγού και ήρωα της επανάστασης του 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκτός των άλλων προσκεκλημένων και ο εκπρόσωπος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» κ. Β. Σωτηρόπουλος, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για την πρόταση που υπάρχει κατατεθειμένη στην διαβούλευση του ΣΔΑΜ και αποτελεί επίσημη πρόταση του Δήμου Εορδαίας για την σχεδιαζόμενη υπερταχεία Σιδηροδρομική Γραμμή, Θεσσαλονίκη-Βέροια-Πτολεμαΐδα-Καστοριά-Αλβανία (α), Θεσσαλονίκη-Βέροια-Πτολεμαΐδα-Μοναστήρι-Σκόπια (β), Θεσσαλονίκη-Βέροια-Πτολεμαΐδα-Κοζάνη-Καλαμπάκα (γ) και η Οδική σύνδεση Πτολεμαΐδα-Βέροια (δ), (με κοινή όδευση με την αναφερόμενη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή).

Ειδικότερα ο κ. Β. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε και κατ’ ιδίαν, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών, τον κ. Ζήση Παπαζήση αλλά και τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Δρ κ. Ιωάννη Αθανασιάδη, την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Πτολεμαΐδιωτών Αθήνας κ. Τσαχουρίδου Θεοδώρα, όπως επίσης και την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Πίστη Κρυσταλλίδου Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού. Φυσικά ενημερώθηκε και η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Πράππα η οποία εκπροσωπούσε τον Δήμο Εορδαίας αλλά και την κοινότητα Βλάστης.

Οι δύο πρόεδροι, της Παμμακεδονικής, και των Δυτικομακεδονικών Σωματείων καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου Πτολεμαΐδιωτών (που αντικαθιστούσε τον πρόεδρο του Συλλόγου), ΖΗΤΗΣΑΝ από την κ. Πράππα να μεταφέρει στον Δήμαρχο Εορδαίας να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πρόταση της Πτολεμαΐδας. Ομοίως προς την κ. Κρυσταλλίδου από τους προαναφερόμενους (δύο Προέδρους και την Γενική Γραμματέα) ζητήθηκε να ενεργήσει ώστε να κατατεθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η πρόταση της Πτολεμαΐδας. Δόθηκαν υποσχέσεις από την κ. Κρυσταλλίδου για συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Εμείς από την πλευράς μας ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να κατατεθεί και η δική μας πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένων των στενών περιθωρίων που υπάρχουν (31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για όποια αλλαγή).

Όμως ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, το Συμβούλιο της Πτολεμαΐδας, που έχουν ψηφίσει την πρόταση δεν πρέπει να αντιδράσουν;;;; Δεν πρέπει να βγάλουν μια επιστολή / διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;;; Αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάφωρη και μεροληπτική στάση του Υπουργείου να στείλει μόνο την μια πρόταση, αυτή που αφορά την Κοζάνη;;;;.

Κύριε Δήμαρχε δεν θα πάρετε θέση;;; Σας υποκαθιστούν οι Πολίτες και οι Συλλογικότητες;;; Μια παρέμβαση σας περιμένουμε. Δεν έχει φωνή η Εορδαία;;; Δεν έχει ανθρώπους που την Κυβερνούν;;; Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει Εορδαία παρά μόνον Κοζάνη;;; Έχουμε καταθέσει τα όπλα, στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα;;

Κύριε Δήμαρχε περιμένουμε να πάρετε θέση, είστε μπροστά στην Ιστορία, «ενώπιος ενωπίω». Δεν θα σας περιμένουν οι εξελίξεις, θα σας προσπεράσουν αυτές, και το τραγικό είναι ότι θα προσπεράσουν και την Εορδαία μαζί με εσάς. Είναι αλήθεια ότι και οι θεσμικοί εσάς περιμένουν.

Το Εργατικό Κέντρο δεν πρέπει να αντιδράσει;; Αλλά και αυτό μόνο του;;; Ο Εμπορικός Σύλλογος;;;;

Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και να μην μένουν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και κουβέντα καφενείων, κανένας αγώνας δεν κερδίζετε μόνο επειδή κάποιοι «ρομαντικοί» και «ιδιόμορφα παράξενοι» που αγαπάνε όμως την πόλη ξεκίνησαν αυτόν τον άνισο πολυμέτωπο αγώνα, για την «πάρτη τους», η κοινωνία πρέπει να αγκαλιάσει ακόμη πιο πλατιά και σφιχτά την προσπάθεια, όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.

Όσο για όλους τους άλλους που επιθυμούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια για να μας φέρουν τον «μουτζούρη», ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΖΥΓΩΝΟΥΝ!!!

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.