Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στο Ευρωπαϊκό έργο PISTE 

 

 

 

Στο Urbino της Ιταλίας βρέθηκε στις 15  και 16 Οκτωβρίου 2022 ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, εκπροσωπώντας το Δήμο Βοΐου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε μαζί με το πανεπιστήμιο του Urbino, το πανεπιστήμιο της Unatwerpen,το πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Erfurt, τους Δήμους Fermignano, Nivone, Berba , Uniurb καθώς την HR 360, υπό την επίβλεψη του τμήματος Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συντάξουν  έναν οδηγό που αφορά την ένταξη των μεταναστών σε κοινωνίες με μικρό πληθυσμό.

Παράλληλα ο δήμαρχος είχε συναντήσεις, με τον δήμαρχο του Fermigniano, Emanuele Feduzi, και τον πρύτανη του πανεπιστημίου του Urbino Giovanni Bogliolo, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο  Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) έργο PISTE στοχεύει στη βελτίωση των πολιτικών ένταξης, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή των μεταναστών στο σχεδιασμό ,την υλοποίηση και την αξιολόγηση   των δράσεων κοινωνικής  ένταξης  και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων τους σε Μικρές και Μεσαίες Πόλεις.
Για να γίνει αυτό, το έργο  PISTE περιλαμβάνει μια σύμπραξη που αποτελείται από 3 ακαδημαϊκά ιδρύματα και 4 Δήμους  που βρίσκονται σε 4 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία).
Οι δραστηριότητες που προβλέπονται είναι:
– Υποστήριξη της χάραξης πολιτικής που βασίζεται σε στοιχεία.
– Κοινή χρήση και αξιολόγηση μέτρων πολιτικής, ξεκινώντας από τους Δήμους εταίρους και στόχους και κλιμακώνοντας μέχρι το ευρωπαϊκό επίπεδο.
– Προώθηση της συμμετοχής των πολιτών και της πολιτικής συμμετοχής μέσω εργαστηρίων συν-σχεδιασμού στα οποία συμμετέχουν φορείς από τις αρχές των ευρωπαϊκών Μικρών και Μεσαίων Πόλεων.
– Πειραματισμός τελειοποιημένων και αναθεωρημένων τοπικών μέτρων.
– Διάδοση αποτελεσμάτων πέρα από τη συνεργασία μέσω πολυγλωσσικών ψηφιακών πόρων, συλλογή εμπειριών και εργαλείων για καινοτομία πολιτικής σε ευρωπαϊκές Μικρές και Μεσαίες Πόλεις.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.