Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης: Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις Κοινότητες της Δ.Ε. Ελλησπόντου



 

Ενημέρωση για την υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη Δημοτική Ενότητα Ελλησπόντου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κοιλάδας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, η αν. διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού,  Άννα Παπαντωνίου, καθώς και ο υπεύθυνος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρης Λεούδης. Επίσης, το «παρών» έδωσαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου, Χάρης Πεχλιβανίδης, Δρεπάνου, Φώτης Παπαδημητρίου, Ρυακίου, Κώστας Τιλαβερίδης, ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κοιλάδας, Μιχάλης Τσαουσίδης, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοιλάδας, Άννα Κούτα.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεί  συνεργασία των:

  • Δήμου Κοζάνης
  • Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και
  • Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου “Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση” (ΟΠΣ 5002212).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε η πρόθεση του Δήμου Κοζάνης για την παροχή αποκεντρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα φτάνουν σε κάθε Τοπική Κοινότητα.

Παράλληλα, σχεδιάστηκε η υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου, μπορούν να κάνουν αιτήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, σύμφωνα με τον πίνακα:

 

Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

1 Νέες  Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία 25
2 Δημιουργία Ιστοσελίδας 50
3 Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25
4 Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25
5 Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25
6 Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση 25
7 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25
8 Πράσινη Επιχειρηματικότητα 25
9 Χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες 10
     
10 Οικιακή μελισσοκομία 25
11 Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες 25
12 Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία 25
     
13 Βασικά Αγγλικά Α1 50
14 Σύγχρονη οικογένεια 50
15 Σύνδεση σχολείου-οικογένειας 50
16 Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 25
17 Προληπτική ιατρική για την Τρίτη ηλικία 25
     
18 Κοπτική ραπτική 50

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, εφόσον υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, δύναται να υλοποιηθούν στην έδρα της κάθε Κοινότητας.

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

 

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

 

Για υποβολή αιτήσεων, η οποία για την αποφυγή συνωστισμού, γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2461028120, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2461029497.

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αργυροκάστρου 13

Email: kdvm@cityofkozani.gov.gr

                                                               

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   

 Για αιτήσεις πατήστε εδώ:

file:///C:/Users/user/Music/Downloads/08.%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D_%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A3.pdf

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.