Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Γνώρισε τον τόπο που ζεις και σπουδάζεις»



Με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 η περιβαλλοντική δράση εξόρμησης στην φύση της Φλώρινας. Η εξόρμηση αυτή πραγματοποιήθηκε στo γενικότερo πλαίσιo της δράσης «Γνώρισε τον τόπο που ζεις και σπουδάζεις» που υλοποιείται από το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Δ.Μ.

Με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες η εξόρμηση περιλάμβανε ορειβατική διαδρομή 10 χλμ με αφετηρία το Δημοτικό Ωδείο Φλώρινας και κατεύθυνση προς τον Άγιο Αντώνιο, το καταφύγιο «Χρήστος Φάτσης» στη θέση Οροπέδιο του Σ.Ε.Ο.Φ, την τοποθεσία Κρύα Βρύση και το καταφύγιο «Φτερούγες Νίκης» στη θέση Παλαιοχώρι του Φ.Ο.Ο.Φ.

Εκτός των φοιτητών και φοιτητριών στη διαδρομή συμμετείχαν προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέλη των συνδιοργανωτών της εξόρμησης (ΣΕΟΦ, ΦΟΟΦ, Τμήμα Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας) και περιπατητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χλωρίδα της περιοχής από τον κ. Δαϊκόπουλο Ιωάννη στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου. Στη συνέχεια,  κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο «Χρήστος Φάτσης» (Οροπέδιο) όπου και περίμενε όλη την ομάδα ζεστό τσάι βουνού και κεράσματα από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ). Μετά την ενημέρωση σχετικά με το εκεί καταφύγιο από τον κ. Τσιώτα Ιωάννη η πορεία συνεχίστηκε προς την Κρύα Βρύση για να φτάσει στο καταφύγιο «Φτερούγες Νίκης» του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (ΦΟΟΦ). Εκεί προσφέρθηκε ορειβατική φασολάδα, κρασί και άλλα εδέσματα και έγινε παρουσίαση του καταφυγίου από τον κ. Καλυβιάνο Λεωνίδα. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Νικόλαος Σαριαννίδης.

Μετά από παραμονή μιας και πλέον ώρας στο καταφύγιο ακολούθησε η επιστροφή στην Φλώρινα με τις όμορφες αναμνήσεις της διαδρομής να συντροφεύουν τους συμμετέχοντες.

Το Γραφείο Διασύνδεσης και ο επιστημονικός του υπεύθυνος, Αντιπρύτανης καθηγητής Νικόλαος Σαριαννίδης, θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης (ΣΕΟΦ, ΦΟΟΦ και Τμήμα Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας) για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή της. Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Λέσχη Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας και στο Δασαρχείο Φλώρινας που φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή της δράσης και στη Ραδιολέσχη Φλώρινας για την βοήθεια με τις τηλεπικοινωνίες και τη σχετική ενημέρωση.

 Η δράση αυτή αποτελεί την απαρχή ανάλογων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την επαφή και τη γνωριμία της φοιτητικής κοινότητας με τον κόσμο, το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Η μεγάλη επιτυχία και η θερμή υποδοχή της πρώτης αυτής δράσης δείχνει τη θέληση που υπάρχει και χαράσσει τον δρόμο για τη συνέχεια.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.