Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Συνάντηση με αντιπροσωπία εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης



Το Σάββατο 15-10-2022 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης συναντήθηκε με αντιπροσωπία εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Ακούσαμε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της επιχείρησης. Η κατάσταση που βρίσκεται το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη είναι τουλάχιστον αβέβαιη. Όπως μας ενημέρωσε η αντιπροσωπία των εργαζομένων, τους επόμενους μήνες η πόλη κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση. Το συγκεκριμένο δεν αποτελεί κινδυνολογία αλλά αντιπροσωπεύει την σκληρή πραγματικότητα.

  Το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων το οποίο, και εμείς στηρίζουμε είναι η άμεση λήψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και να μην μείνει η πόλη της Κοζάνης χωρίς θέρμανση. Αυτό θα συμβεί εάν θέσει σε λειτουργία τις μονάδες 3,4,5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έχοντας σε πλήρη λειτουργία τις δυο από αυτές και την μια σε εφεδρεία. Ακόμη πρέπει να δοθούν επιδοτήσεις για την λειτουργία της όπως δόθηκαν σε άλλες πόλεις μέχρι να λειτουργήσει η Μονάδα 5. 

  Το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα ευαίσθητο που αγγίζει κάθε πολίτη της Κοζάνης ξεχωριστά. Οι υποσχέσεις προς τους εργαζομένους από κυβερνητικούς για την ορθή και ασφαλή λειτουργία της Τηλεθέρμανσης έχουν πέσει στο κενό. Επιλέγει να επιδοτήσει μόνο τους παρόχους ηλεκτρικής ενεργείας με το πρόσχημα ότι αποτελεί «φθηνό» μέσο ενέργειας παρ΄ όλο που για να παραμείνει υγιείς ως επιχείρηση η ΔΕΥΑΚ πρέπει να αυξήσει τα τιμολόγια 46% σε σύγκριση με πέρσι.

  Εμείς από πλευράς μας στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα της αντιπροσωπίας.

Έρχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις ένας από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών. Με το κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα ύψη θα είναι τουλάχιστον δύσκολο για τους πολίτες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Η κυβέρνηση  για μια φορά ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραμείνει κατώτερη των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.