Το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας 

Το σημαντικό ερευνητικό έργο που επιτελείται εντός των τειχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αξιοποιείται από τις εταιρείες τεχνοβλαστών (spin-off) του Ιδρύματος, αποτέλεσαν τον λόγο επίσκεψης του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε στους χώρους που στεγάζεται το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και τα γραφεία των spin-off του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητή κ. Στέργιο Μαρόπουλο και τον ιθύνοντα νου της MetaMind Innovations (https://metamind.gr/), της πρώτης spin-off του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αναπλ. Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη.
Ο κ. Σαρηγιαννίδης περιέγραψε στον κ. Υφυπουργό την οντότητα και δράση της εταιρείας, η οποία αξιοποιεί τη βαθιά της τεχνογνωσία στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μεγάλων Δεδομένων και των Έξυπνων Εφαρμογών για να προσφέρει έξυπνες και προσαρμοσμένες λύσεις για κρίσιμες υποδομές και οικοσυστήματα του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Επεσήμανε ότι εντός της εταιρείας απασχολούνται 21 επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από πολυεθνικές εταιρείες και μετέβησαν από επιλογή στη MetaMind Innovations για τη εξέλιξη της καριέρας τους. Κατόπιν ο κ. Υφυπουργός είχε ένα γόνιμο διάλογο με εκπροσώπους των υπόλοιπων εταιρειών τεχνοβλαστών και Κέντρων Ικανοτήτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Δήμας εξήρε το έργο της MetaMind Innovations και εντυπωσιάστηκε από τον σημαντικό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο αριθμό εταιρειών τεχνοβλαστών εντός του Ιδρύματος (10 spin-off). Στον άξονα αυτό επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός οικοσυστήματος εταιρειών μεταφοράς τεχνογνωσίας, όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες.
Στη συνέχεια μετέβη στην νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της, για τις οποίες εξέφρασε τον θαυμασμό του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι εφάμιλλες μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και κ. Γεώργιος Αμανατίδης και ο κ. Γεώργιος Τοπαλίδης, μέλος του Δ.Σ. της Μετάβασης Α.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.