Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας ενόψει της Χειμερινής Περιόδου 2022-2023



 

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση Χιονοπτώσεων – Πλημμυρών 2022-2023». Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων και παράλληλα η κάλυψη στο μέτρο του δυνατού των όποιων αδυναμιών του μηχανισμού πρόληψης.

Ειδικότερα εξετάστηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022-2023, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα (δριμύ ψύχος, αποκλεισμός περιοχών – οδών – οδικές μετακινήσεις, πλημμύρες κλπ.) και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων.

Ήδη η Π.Ε. Φλώρινας έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μίσθωση των μηχανημάτων που θα απαιτηθούν, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση των φαινομένων της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Η μίσθωση αφορά μηχανήματα αποχιονισμού, ρίψεως αντιπαγετετικού άλατος και άρσης καταπτώσεων για το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό και πιο
συγκεκριμένα:
(12) Αποχιονιστικά μηχανήματα (Πολυεργάτη) με λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα.
(1) Διαμορφωτή γαιών (Γκρέϊντερ) για αναπέταση χιονιού.
(1) Αποχιονιστικό μηχάνημα με φρέζα χιονιού.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέα για άρση καταπτώσεων.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέας(Τσαπάκι – JCB) για φόρτωση αλατιού.
Επίσης, η Π.Ε. Φλώρινας διαθέτει στο δυναμικό της τα παρακάτω μηχανήματα:
(3) Αποχιονιστικά μηχανήματα (Πολυεργάτη) με λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα.
(2) Αποχιονιστικά μηχανήματα με φρέζα χιονιού.
(2) Διαμορφωτές γαιών (Γκρέϊντερ) για αναπέταση χιονιού.
(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέα για άρση καταπτώσεων.

(1) Φορτωτή ή Φορτωτή Εκσκαφέας(Τσαπάκι – JCB) για φόρτωση αλατιού.
Επιπλέον το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας και μεταφοράς 3.000
τόνων αντιπαγετικού άλατος για τις ανάγκες αποχιονισμού των δρόμων.

Στη συνεδρίαση που προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Λιάσης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτριος Δημόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας Δημήτριος Γκίνης, ο Διοικητής της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Γεώργιος Κωστόπουλος, ο Διοικητής ΤΕΘ Φλώρινας Νικόλαος Καλόγηρος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλης Ζιώγου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κοζάνης Σάββας Γιασσάς, ο Επικεφαλής Εκμετάλλευσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Πέτρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Λάζαρος Τοσουνίδης, η εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μακεδονίας Χρυσούλα Μάντση, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε.
Φλώρινας Αναστασία Κασκαμανίδου, η Προϊστάμενη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Λητώ Παπαδοπούλου και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας Ορέστης Καπουλίτσας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.