Λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα ρούχα σας και πως να τα αποφύγετε



Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να σας φαίνεται η πιο εύκολη οικιακή εργασία αφού σκέφτεστε ότι το πλυντήριο πρόκειται να κάνει μόνο του όλη την δουλεία. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο φαίνεται και υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε και πως να τα αποφύγετε για να κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται για περισσότερο καιρό σαν καινούργια!

Λάθος 1ο: Δεν καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου

Ο καθαρισμός του φίλτρου του πλυντηρίου είναι μια εργασία που πολλοί παραβλέπουμε καθώς δεν αντιλαμβανόμαστε την σημασία του για το σωστό πλύσιμο των ρούχων. Το φίλτρο του πλυντηρίου τείνει να γεμίζει με άλατα και πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικότερα και γρηγορότερα. Σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε να πλύνετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας με μια βούρτσα ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα βρωμιάς που έχουν συσσωρευτεί εκεί και στην συνέχεια να βάλετε ένα άδειο πλυντήριο ώστε να το απολυμάνετε καλά. Η διαφορά στο πλύσιμο των ρούχων σας θα είναι αισθητή! 

Λάθος 2ο : Δεν διαχωρίζετε σωστά τα ρούχα σας

Όταν πρόκειται να βάλετε πλυντήριο, οι περισσότεροι διαχωρίζετε απλώς τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα ρούχα και δεν προχωράτε σε περαιτέρω διαχωρισμό. Αυτό είναι ένα σημαντικό λάθος καθώς όλα τα υφάσματα, οι αποχρώσεις και οι υφές δεν μπορούν να πλένονται με το ίδιο πρόγραμμα πλυντηρίου. Όσο πιο μεγάλο διαχωρισμό καταφέρετε να κάνετε στα ρούχα σας, τόσο πιο πολύ θα διατηρηθούν χωρίς να ξεθωριάσουν τα χρώματά τους και να αλλοιωθεί η εμφάνισή τους. Για παράδειγμα μπορείτε να πλύνετε όλα τα μάλλινα μαζί, τα τζιν μόνα τους σε ξεχωριστό, ελαφρύ πρόγραμμα και να αφήσετε τα ιδιαίτερα ευαίσθητα υφάσματα π.χ. μεταξωτά για να τα πλύνετε στο χέρι. Extra tip: Προτιμήστε υποαλλεργικά απορρυπαντικά ρούχων, τα οποία εκτός από το γεγονός ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον έχουν την ιδανική σύνθεση ώστε να προσφέρουν μοναδική φρεσκάδα και υπέροχο άρωμα στα ρούχα σας. 

Λάθος 3ο : Αφήνετε τα φερμουάρ των ρούχων ανοιχτά 

Ακόμη ένα σημαντικό λάθος που καταστρέφει τα ρούχα σας είναι όταν αφήνετε τα φερμουάρ τους ανοιχτά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ζημιά τόσο στο ίδιο το ρούχο που φέρει το φερμουάρ, όσο και σε άλλα ευαίσθητα ρούχα. Φροντίστε λοιπόν να κλείνετε πάντα τα φερμουάρ από τα ρούχα πριν τα βάλετε για πλύσιμο, ενώ μπορείτε να γυρίσετε ανάποδα ρούχα με ιδιαίτερες υφές π.χ. πούλιες, δαντέλα, στρας ή πέρλες, ώστε να τα προστατεύσετε από την φθορά του πλυσίματος. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.