Ελληνικό Κέντρο Παρατήρησης: Φαράγγι Ορλιά – Όλυμπος. Νέο βίντεο



Γνωρίστε την πανέμορφη τοποθεσία στο φαράγγι Ορλιά στον Όλυμπο μέσα από το νέο βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Παρατήρησης. 

 

Το Ελληνικό κέντρο Παρατήρησης είναι μια ομάδα ανθρώπων που κοινό τους σημείο είναι η αγάπη για την δημιουργία ντοκιμαντέρ. Η ιδέα για το ελληνικό κέντρο παρατήρησης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον Βασίλη Καραπαναγιωτίδη, αλλά η υλοποίηση του έγινε τον Οκτώβριο του 2021 με την δημιουργία του ιστότοπου heoce.gr και την δημιουργία του καναλιού στο YouTube “Ελληνικό Κέντρο Παρατήρησης”. Σκοπός και στόχος του Ελληνικού Κέντρο Παρατήρησης είναι η ανάδειξη μουσείων, μνημείων, της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, καθώς και σημαντικών προορισμών μέσω της δημιουργίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ σε εβδομαδιαία βάση. Το όλο αυτό εγχείρημα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς η δημιουργία του προέκυψε από το κοινό ενδιαφέρον του Βασίλη Καραπαναγιωτίδη και του Βασίλη Βακρατσά για την παρουσίαση, παρατήρηση και ανάδειξη θεμάτων μικρών ή μεγάλων που μπορεί να είναι γύρω μας και να μην τα γνωρίζουμε ή δεν τα έχουμε παρατηρήσει ποτέ.

Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Παρατήρησης

Η ομάδα αποτελείται από τον Βασίλη Καραπαναγιωτίδη, Ηλεκτρονικό – Μηχανικό UPS, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κινηματογραφήσεις και τις φωτογραφήσεις. Επίσης, είναι ο άνθρωπος που κάνει το μοντάζ, το color correction και το color crading όλων των βίντεο. Ασχολείται περίπου 20 χρόνια με την macro φωτογραφία.

Ο Βασίλειος Βακρατσάς, Ηλεκτρολόγος,  είναι ο υπεύθυνος ερευνών και δημιουργός προτύπων κειμένων για τις αφηγήσεις και το τελευταίο διάστημα πειραματίζεται με την φωτογραφία. Ασχολείται με την παρατήρηση της φύσης τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Σοφία Φλεβαράκη, Μουσειολόγος, ιστορικός και συντηρήτρια έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, είναι η φωνή του ελληνικού κέντρο παρατήρησης, είναι η φωνή που ακούμε σε όλα τα βίντεο του καναλιού.

Ο Χρήστος Κουγκουλέρης, Σύμβουλος Πληροφορικής  και ο Θανάσης Γεωργαντάς,  Μηχανικός Πληροφορικής,  είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον ιστότοπο και τα social media του Ελληνικού κέντρου παρατήρησης heoce.gr.

Web site: https://heoce.gr

Facebook: https://bit.ly/3DeF7YE

Instagram: https://bit.ly/3pi6An7

Twitter: https://bit.ly/3d9Sj6o

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.