Gov.gr Wallet – Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό: Από πότε θα γίνονται δεκτά σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας



 

Παράταση ενός μήνα, δηλαδή από 1η Νοεμβρίου, θα γίννται δεκτά σε τράπεζες και εταιρείες σταθερής/κινητής τηλεφωνίας η ηλεκτρονική επίδειξη ταυτότητας και διπλώματος μέσω του Gov.gr Wallet.

 

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), η έναρξη ισχύος επίδειξης της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του Νόμου 4954/2022 («Gov.gr Wallet») στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα παραταθεί μέχρι την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου (σε σχέση με την από 1/10/2022 που ίσχυε μέχρι πρότινος).

«Ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136).» ως εξής:

Στην παρ. 2 του άρθρου 8 , παρατείνεται κατά ένα μήνα ο χρόνος ισχύος της δυνατότητας επίδειξης εγγράφων, σύμφωνα με το άρθρο 4 της ως άνω απόφασης και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Ειδικά για τις συναλλαγές των φυσικών προσώπων: α) με πιστωτικά ιδρύματα και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς κατά την έννοια των παρ. 2 και 3, αντίστοιχα, του άρθρου 3 του ν. 4577/2018 (Α’ 139) και β) με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η δυνατότητα επίδειξης εγγράφων σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσας εκκινεί την 1η.11.2022.».

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (ΦΕΚ Β’ 5128/30-09-2022)»

Υπενθυμίζεται ότι το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και επίδειξης των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης από τον πολίτη.

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας. Σημειώνεται ότι, δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πηγή: imerisia.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Gov.gr Wallet – Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό: Από πότε θα γίνονται δεκτά σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.