Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης: συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση της παραγωγής των μηλοπαραγωγών



Λύση στο πρόβλημα των μηλοπαραγωγών της Κοζάνης ζήτησε η Βουλευτής κα. Παρασκευή Βρυζίδου σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, αφού πρώτα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γιάννη Σμυρλή. 

Η κα. Βρυζίδου  επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα των  μηλοπαραγωγών της περιοχής της Κοζάνης, οι οποίοι δεν μπορούν να πουλήσουν τα μήλα τους   λόγω προβλημάτων προώθησης του προϊόντος στο εξωτερικό, και κυρίως στην Αίγυπτο, μια παραδοσιακή αγορά για τη χώρα μας, λόγω των capital control που επιβλήθηκαν στην Αίγυπτο, εξαιτίας της εποπτείας του ΔΝΤ και   λόγω ότι, όσα αγοράζονται από τους εμπόρους τα παραλαμβάνουν με ανοιχτή τιμή.

Η επίλυση του ζητήματος διεκδικείται σε τρία επίπεδα:

α) Προσπάθεια επίλυσης της αδυναμίας πληρωμής των εμπόρων από την Αίγυπτο, λόγω των capital control.

β) Διερεύνηση άλλων αγορών από το Υπουργείο Εξωτερικών.

γ) Κοινή Ευρωπαϊκή αντιμετώπιση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν κοινό πρόβλημα.

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι: 

«Δεν θα αφήσουμε, ούτε θα επιτρέψουμε οι αγρότες μας να βρεθούν σε αδιέξοδο. Με συνεργασία των δύο Υπουργείων θα βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις».

Τάνια ‘Ωττα για το KOZANILIGE.GR  

2 σχόλια στο άρθρο “Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης: συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση της παραγωγής των μηλοπαραγωγών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.