Κοζάνη: Συνελήφθησαν διακινητές να μεταφέρουν 10 αλλοδαπούς με φορτηγό



Συνελήφθησαν σήμερα (29-09-2022) το πρωί, σε περιοχή της Κοζάνης, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Ημαθίας -2- αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 31 ετών, για παράνομη μεταφορά δέκα (10) αλλοδαπών.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε σήμερα (29-09-2022) τις πρωινές ώρες από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 27χρονο και συνοδηγό τον 31χρονο, να αποβιβάζουν μέσα από αυτό, σε περιοχή της Καστοριάς, -10- αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Ακολούθως, το ανωτέρω όχημα απομακρύνθηκε από τη περιοχή με κατεύθυνση την Κοζάνη.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Κοζάνης και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι διακινητές, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού παράνομα τους ανωτέρω αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα έφερε μη νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ, -2- κινητά τηλέφωνα και -3- κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.