Πως να προετοιμαστείτε να αντιμετωπίστε την ενεργειακή κρίση του χειμώνα



Ο χειμώνας είναι μια εποχή αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης ωστόσο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας του σπιτιού σας κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στο σπίτι σας και στην ενεργειακή του απόδοση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι πόση ενέργεια χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας. Μπορείτε να μάθετε αυτές τις πληροφορίες ζητώντας από τον πάροχο ενέργειας ένα αντίγραφο του ετήσιου λογαριασμού σας. Αυτό θα δείξει πόσο πληρώνετε για κάθε είδος καυσίμου που χρησιμοποιείται τους τελευταίους 12 μήνες.

Αν ανησυχείτε για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις δαπάνες θέρμανσης.

Ακολουθούν τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν εξοικονομείτε χρήματα για την ενέργεια στο σπίτι σας:

Μόνωση: Η μόνωση του σπιτιού σας θα μειώσει το κόστος θέρμανσης. Είναι καλή ιδέα να κάνετε μια ενεργειακή αξιολόγηση από ένα εξειδικευμένο άτομο που μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τα καλύτερα σημεία που πρέπει να μονώσετε στο σπίτι σας.

Ενεργειακά αποδοτικές συσκευές: Οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές κοστίζουν περισσότερο για να τις αγοράσετε, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς σας. Για παράδειγμα, αγοράστε μια λάμπα LED αντί για λάμπα πυρακτώσεως και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια – οπότε μακροπρόθεσμα θα σας κοστίσει λιγότερο. 

Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς ενός νέου είδους λέβητα που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια (όπως ένας λέβητας συμπύκνωσης), να επενδύσετε σε μια αντλία θερμότητας ή να σκεφτείτε να αγοράσετε έναν καυστήρα που χρησιμοποιεί πετρέλαιο αντί για φυσικό αέριο ή ηλεκτρισμό για θέρμανση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να συγκρίνετε αυτό το κόστος με την τιμή που θα πληρώνατε αν αγοράζατε έναν καυστήρα πετρελαίου ή έναν λέβητα συμπύκνωσης. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αγοράζοντας μια από αυτές τις συσκευές.

Οφέλη που έχετε αγοράζοντας καυστήρες πετρελαίου και λεβήτες συμπύκνωσης:

Εάν αγοράσετε έναν καυστήρα πετρελαίου ή λέβητα συμπύκνωσης, θα εγκατασταθεί από ειδικευμένους μηχανικούς που θα διασφαλίσουν τη σωστή τοποθέτηση και συντήρησή του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι θα αποδειχθεί πιο ανθεκτικός και δεν θα παρουσιάσει ξαφνική βλάβη, κάτι που μπορεί να συμβεί με ορισμένα άλλα είδη συστημάτων θέρμανσης, όπως οι ανοιχτές εστίες ή οι ξυλόσομπες. 

Η οικιακή ενέργεια μπορεί να είναι ένα μεγάλο έξοδο όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας του σπιτιού σας αν υιοθετήσετε τις έξυπνες και πρακτικές λύσεις που σας προτείνουμε. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.