Παραδοσιακό γλέντι στα Νάματα Κοζάνης



Η Φιλοπροοδευτική Ένωση Ναματιανών «ο Άγιος Νικόλαος» διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, το μεσημέρι  στα Νάματα Κοζάνης.

Τα Νάματα (παλαιότερη ονομασία Πιπιλίστα), είναι ορεινό χωριό της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.251 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Άσκιο και αποτελεί ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας. Οι εκ Ναμάτων καταγόμενοι, με κάθε ευκαιρία,  επιστρέφουν στο χωριό τους και συχνά αναβιώνουν με οργάνωση και πιστότητα τα έθιμα που κληρονόμησαν από τις παλαιότερες γενιές. 

Τα γλέντια των Ναματιανών, όπως σε γενικές γραμμές όλων των κατοίκων της επαρχίας Βοΐου, χαρακτηρίζονται αφενός από πλουραλισμό στο μουσικό ήχο, με τη συνοδεία χάλκινης κομπανίας, και αφετέρου λιτότητα στη χορευτική κίνηση και τον ρυθμό. Πάντως, το χαρακτηριστικό στοιχείο όλων είναι σίγουρα ένα: η αρχοντιά που αποπνέουν.

Ένα τέτοιο γλέντι, παραδοσιακό, ανοιχτό για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, διοργανώνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 9 Οκτωβρίου η Φιλοπροοδευτική Ένωση Ναματιανών «ο Άγιος Νικόλαος» και μας καλεί να μοιραστούμε τη χαρά της συνάντησης και να συναισθανθούμε την αμεσότητα της ζωντανής μουσικής τους. 

Τη μουσική ψυχαγωγία αναλαμβάνει η έμπειρη ορχήστρα του Ναματιανού Δημήτρη Παράσχου, με πλούσιο δισκογραφικό έργο σχεδόν 40 τεκμηρίων και 30 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής δράσης. 

Συμμετέχουν: 

Δημήτρης Παράσχος, κλαρίνο

Θωμάς Γρηγορόπουλος & Φώτης Τράσιας, τραγούδι

Θοδωρής Σιταράς, τρομπέτα 

Αντώνης Παπαδόπουλος, κρουστά

Νίκος Ζιώγας, ακορντεόν

 

Για κρατήσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε ελεύθερα στα τηλέφωνα:

Δαλαπάσχου Μαίρη +30 697 402 0733

Τσιάρας Αχιλλέας +30 697 458 0540     

Γκάτσος Στέλιος +30 699 705 3935       

 

Δείτε τα Νάματα Κοζάνης στο χάρτη:

https://goo.gl/maps/hjb4S1BkNUax6HuKA

Δηλώστε την παρουσία σας και προσκαλέστε φίλες και φίλους διαδικτυακά:

https://fb.me/e/8fjxsoOk4

 

Διοργάνωση εκδήλωσης: 

Φιλοπροοδευτική Ένωση Ναματιανών «ο Άγιος Νικόλαος»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.