Βίντεο: Έκθεση Αγιογραφίας στην βιβλιοθήκη Κοζάνης με 30 έργα των εικαστικών και αγιογράφων Ζωής Γκούντα και Ανθούλας Μαυρίδου



Ρεπορτάζ: Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Στο φουαγιέ της Κοβενταρείου δημοτικής βιβλιοθήκης Κοζάνης φιλοξενούνται γύρω στα 30 έργα αγιογραφίας των εικαστικών και αγιογράφων, Ζωής Γκούντα και Ανθούλας Μαυρίδου. Σε κάποια έργα όπως θα δείτε δίνουν με ιδιαίτερη λεπτομέρεια τη δική τους άποψη πάντα με σεβασμό προς τα θεία και αγάπη για την τέχνη τους.

Μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους για την αγιογράφηση της εικόνας, για την αγιογραφία γενικότερα και πως οι ίδιες ασχολήθηκαν «θέλουμε να δώσουμε τη θεϊκή υπόσταση μέσα από την ανθρώπινη μορφή βοηθώντας τον κόσμο να εμπνευστεί και να ασχοληθεί με τις τέχνες και γιατί όχι και με την αγιογραφία, γιατί στις μέρες που ζούμε η τέχνη δημιουργεί ανάταση ψυχής και όχι μόνο».

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, από τις 08:00 έως 20:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βίντεο: Έκθεση Αγιογραφίας στην βιβλιοθήκη Κοζάνης με 30 έργα των εικαστικών και αγιογράφων Ζωής Γκούντα και Ανθούλας Μαυρίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.