Κοζάνη: Άνοιξε ο δρόμος επενδύσεων πράσινου υδρογόνου – Επένδυση ύψους 789 εκ. ευρώ και 650 θέσεων εργασίας στη Δυτική Μακεδονία



Η πρώτη πράσινη επένδυση στην τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου ύψους 789 εκ. ευρώ και 650 θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία.

Η επένδυση αφορά την μεγάλη πρόταση του creen hippo καθώς έλαβε την έγκριση από την Ε.Ε. Η επένδυση προβλέπει την κατασκευή εξοπλισμού για την χρήση πράσινου υδρογόνου όπως κυψελίδες καυσίμου και άλλες στατικές εφαρμογές. 780 εκ. θα κοστίσει η επένδυση στην εταιρεία και το ενδιαφέρον είναι σε ποιο σημείο της Δυτικής Μακεδονίας θα ανάψει το πράσινο φως, με μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί στην Π.Ε. Κοζάνης, ενώ αρχές του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση.

Στόχος τις εταιρίας όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Advent Technologies, Βασίλης Γρηγορίου, είναι η Δυτική Μακεδονία να γίνει στο άμεσο μέλλον κοιτίδα νέων τεχνολογιών του καυσίμου υδρογόνου. “Η προσπάθεια αυτή δεν αφορά μόνο στην Δυτική Μακεδονία και την Ελλάδα αλλά όλον τον κόσμο” τόνισε ο κ. Γρηγορίου. Σε βάθος ορίζοντα 6 -7 ετών στο σχεδιασμό της εταιρίας είναι να δημιουργηθούν 659 θέσεις εργασίας από το ντόπιο εργατικό δυναμικό ενώ συγχρόνως προστιθέμενη αξία θα δώσουν στη περιοχή και το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που θα βρεθεί στην περιοχή Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επένδυση, τονίζοντας πώς η επένδυση της advent είναι ιστορικής σημασίας για την Δυτική Μακεδονία, καθώς γίνεται η απαρχή για το ξεδίπλωμα της ανάπτυξης του πράσινου υδρογόνου, δηλώνοντας για ακόμα μια φορά πως στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η Δυτική Μακεδονία να γίνει η πιο πράσινη Περιφέρεια στη Ευρώπη.

Ο κ. Κασαπίδης επισήμανε μεταξύ άλλων πως με την εγκατάσταση της εταιρείας στην περιοχή, έρχεται και η τεχνογνωσία στην Δυτική Μακεδονία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και νέες εξελίξεις με επενδύσεις και άλλων εταιριών. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική επένδυση στις τεχνολογίες υδρογόνου που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία και έχει πάρει την έγκριση της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των σημαντικών έργων κοινού Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Αφορά στην δημιουργία μονάδων, ενός εργοστασίου, που θα παράγει τις τεχνολογίες για την παραγωγή και την χρήση του υδρογόνου, με κυψέλες καυσίμου και μονάδων ηλεκτρόλυσης ανοίγοντας τον δρόμο για νέες τεχνολογίες για να μπει τέλος στη χρήση των ορυκτών που είναι και ο βασικός στόχος.

Η Advent Technologies Holdings, Inc. είναι μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων που αναπτύσσει, κατασκευάζει και συναρμολογεί ολοκληρωμένα συστήματα κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και τα ζωτικής σημασίας εξαρτήματα για κυψέλες καυσίμου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η έδρα της είναι στην Βοστώνη, με γραφεία στην Καλιφόρνια, στην Ελλάδα, στη Δανία, στη Γερμανία και στις Φιλιππίνες.

Από το ertnews.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Άνοιξε ο δρόμος επενδύσεων πράσινου υδρογόνου – Επένδυση ύψους 789 εκ. ευρώ και 650 θέσεων εργασίας στη Δυτική Μακεδονία

  1. Μάλλον 650 ευρώ για 789 εκατομμύρια θεσεις,πιο πιστευτοι θα’στε!
    Προεκλογικά,ξαναζωντάνεψε ο πράσινος δρακος;δεν πιστεύουμε και το άσπρο άλογο τ Αη Γιώργη να γίνει πρασινο;
    Σαν τα πράσινα αλογα της Δίκαιης Μετάβασης στην μπουρδολογια;
    Εδώ και τρία χρόνια δεν κινείται φύλλο ανάπτυξης,από αύριο θα κάνει βόλτες στην κεντρική πλατεία ο πράσινος δράκος και θα σκιάζεται κατω απ το Καμπαναριο με τα πολύχρωμα αδέσποτα και μετα αναρωτιόμαστε,γιατί το Δελφινάριο με τις κωμωδίες του,είναι γεμάτο χειμωνα- καλοκαιρι!
    Φτιάξτε καμία καφετέρια να δουλεύουν 6 ή 5 άτομα κι αφήστε τις 650 θεσεις
    ” Cafe Ditikì Macedoni” και κάνα δυό μηχανάκια,πράσινα για Delivery!!

  2. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΦΑΡΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ-ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.