Δήμος Κοζάνης: Σε ενημερωτική εκδήλωση για τα αγροβολταϊκά οι αντιδήμαρχοι Δ. Παφύλης και Β. Γκούμας



 Στην κλειστή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑγροΒολταϊκά μια Επανάσταση στην Διπλή Χρήση Γης για Βέλτιστη Καλλιέργεια & Παραγωγή Ενέργειας με τα Ημιδιαφανή Φωτοβολταϊκά», παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Παφύλης, καθώς και  ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Κλιματικής Ουδετερότητας του Δήμου Κοζάνης, Βασίλης Γκούμας.  

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σύνδεσμο HOPE-A (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών), σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.   

Οι αιρετοί του Δήμου Κοζάνης ενημερώθηκαν για την επαναστατική προσέγγιση των ΑγροΒολταϊκών, ενώ με το πέρας της εκδήλωσης ξεναγήθηκαν στο Ενεργειακά Αυτόνομο – Υδροπονικό Θερμοκήπιο, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

 Υπογραμμίζεται, ότι το εν λόγω θερμοκήπιο διαθέτει δυνατότητες θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού (για αύξηση της φωτοσύνθεσης), και προστασίας και ελέγχου της καλλιέργειας, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σε σχέση με τη Συμβατική Θερμοκηπιακή καλλιέργεια μέχρι και 5 φορές, ενώ παράλληλα δύναται να ελαττώσει την χρήση νερού σε αντίστοιχα επίπεδα. 

Σημειώνεται, ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι αντιδήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις με τους ιθύνοντες και έθεσαν διερευνητικά ερωτήματα αναφορικά με τους τρόπους αξιοποίησης αντίστοιχων καινοτόμων προσεγγίσεων. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.