Το 1ο Συνέδριο – Forum Νεολαίας «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη – Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας



Η συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας στο μεγάλο, δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα της μετάβασης σε μία πράσινη Περιφέρεια, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους νέους/ες, τα μέλη και τους εθελοντές/τριες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Η νέα εποχή για την οικονομία και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να χαραχθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των νέων της περιοχής, γιατί το μέλλον πρέπει να χτιστεί στις βάσεις της διεθνούς εμπειρίας, αλλά πολύ περισσότερο να στηριχθεί στα θεμέλια μιας σύγχρονης, ελπιδοφόρας νεανικής ματιάς.

Το πρώτο βήμα που μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική δράση της νεολαίας θα είναι το 1ο Συνέδριο – Forum της νεολαίας της Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 νέων της Περιφέρειας μας. Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 3 (KA3/ΒΔ3): Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το 1ο Συνέδριο – Forum Νεολαίας έχει τίτλο: «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη –  Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» και σκοπεύει να αποτυπώσει τη διάθεση για μία σύγχρονη, επιστημονική και καινοτόμα παρέμβαση των νέων στο τοπίο των εξελίξεων της απολιγνιτοποίησης. Παράλληλα, επιδιώκει να περιγράψει τους λόγους της φυγής των νέων από τον τόπο τους, την τεράστια συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και να δοκιμάσει να προτείνει λύσεις με μια διαφορετική και ριζοσπαστική οπτική. 

Θέλεις λοιπόν και εσύ να ενημερωθείς, να συζητήσεις τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης και της αλλαγής του παραγωγικού προφίλ της περιοχής μας; Θέλεις να λάβεις μέρος καταθέτοντας προτάσεις και εναλλακτικές; Θέλεις να συνδιαμορφώσεις το μέλλον μας; 

Η νεολαία μιλά για την ενεργειακή μετάβαση – πάρε μέρος και εσύ!

Δήλωσε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/Sgb5pkYEHembSjYu9

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και οι δαπάνες διαμονής και μετακίνησης των συμμετεχόντων καλύπτονται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Με το πέρας του Συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.