Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης



Θέματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, συζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, στο γραφείο του Περιφερειάρχη στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασαπίδης έθεσε ζητήματα στον κ. Κουτσουμπέλη, που σχετίζονται με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του ΕΚΑΒ και αφορούν την αναβάθμιση συνολικά των υπηρεσιών και των υποδομών του ΕΚΑΒ, σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν σταθμοί εκτάκτων αναγκών άμεσης βοήθειας.

Σημαντική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, σε πρωτοβουλίες που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους Δήμους Βοΐου και Εορδαίας και αφορούν έργα όπως:

Δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ Βοΐου στο Καλονέρι. Δημιουργία και λειτουργία υποδομών Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη σχεδίων καθώς και για την εφαρμογή τους σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών και μαζικών απωλειών υγείας λόγω φυσικών η μη μαζικών καταστροφών. Δημιουργία Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Συνεχιζόμενης Κατάρτισης) του ΕΚΑΒ στο Εμπόριο Εορδαίας. Για τις υποδομές αυτές όπως τονίστηκε η Περιφέρεια ήδη έχει χρηματοδοτήσει το ΕΚΑΒ για την προμήθεια ανάλογου εξοπλισμού.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης συμφώνησαν αφ ενός να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους του έτους στην Περιφέρεια μία μεγάλη άσκηση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία, ώστε να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του μηχανισμού σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών και να αντληθούν πολύτιμα συμπεράσματα και αφετέρου αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί άμεσα ένα Συνέδριο για την προνοσοκομειακή φροντίδα που είναι στη μέριμνα του ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή και την διοίκηση του ΕΚΑΒ τονίζοντας «Πως η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια μας να βοηθήσουμε το κοινωνικό σύνολο»

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.Κουτσουμπέλης επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην Κοζάνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.