Πτολεμαΐδα: Τα επιπλωμένα διαμερίσματα επιλέγουν οι νέοι φοιτητές



Καινούργια διαμερίσματα, επιπλωμένα, σε προσιτές τιμές, αναζητούν οι νέοι φοιτητές- τριες που το διάστημα αυτό επισκέπτονται τα κτηματομεσιτικά γραφεία της Πτολεμαΐδας, τάση που παγιώνεται στην αγορά των ακινήτων ενώ οι μεσίτες παροτρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εξοπλίσουν τους προς ενοικίαση χώρους τους, ώστε να κλείσουν άμεσα οι συμφωνίες και να εξασφαλίσουν αποδοτικότερες τιμές.

Η προσέλευση ενδιαφερομένων στα κτηματομεσιτικά γραφεία από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τα ΑΕΙ είναι αργή αλλά σταθερή, εκτιμώντας ότι το 30- 40% των νέων φοιτητών έχει εξυπηρετηθεί, ενώ, «το μεγάλο κύμα» αναμένεται, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, που ψάχνουν στέγη, κάνουν λόγο για περιορισμένες επιλογές στα επιπλωμένα διαμερίσματα και «ακριβές» τιμές σε σύγκριση με ότι ισχύει σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, γιατί τα έσοδα τους είναι μετρημένα.

Το ύψος του ενοικίου, με κριτήριο την παλαιότητα του οικήματος, τα τετραγωνικά μέτρα, την περιοχή που βρίσκεται, την επίπλωση του, κυμαίνεται από 200 έως 450 Ευρώ, με το «ταβάνι» των τιμών, 450 Ευρώ, να συμπεριλαμβάνει, τα « φούλ ανακαινισμένα και εξοπλισμένα σπίτια, τα κοινόχρηστα» διευκρινίζει ο κτηματομεσίτης Τάσος Γκλιάγιας, ενώ, οι φθηνότερες τιμές αφορούν σε παλαιότερες κατοικίες, όμως βιώσιμες».

Κοινό σημείο αναφοράς, ότι η πόλη συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης στέγης και οι όποιες, νεόδμητες, είτε υπό κατασκευή, πολυκατοικίες, στην πλειονότητα τους, δίδονται προς πώληση.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.