Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή καλλιτεχνών στο project «Μετάβαση» του TALE OF X CITIES 2022



Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ) του Δήμου Κοζάνης , το TALE OF X CITIES* 2022 και οι συμμετέχουσες σε αυτό Φώφη Ζαγορίτου και Σόνια Κούτσιανου προτείνουν για την πόλη της Κοζάνης το project “ΜΕΤΑΒΑΣΗ”, ένα τριήμερο ανοιχτό εργαστήριο Τεχνών (ζωγραφικής, μουσικής, φωτογραφίας, εικαστικών, θεάτρου, λογοτεχνίας κ.α.) στον χώρο του Σταθμού ΟΣΕ στην Κοζάνη, στις 2,3, και 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Σκοπός του project είναι η αναζωογόνηση του δημόσιου βίου μέσω συλλογικών πρακτικών τέχνης με στόχο αφενός τη γνωριμία, την συνομιλία και την ενδυνάμωση της κοινότητας των καλλιτεχνών της πόλης, αφετέρου την εξοικείωση του επισκέπτη – θεατή με τα στάδια δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου και τη διαμόρφωση, στη συνείδηση των πολιτών, του χώρου του Σταθμού του ΟΣΕ σε ενεργό χώρο παραγωγής Τέχνης.

Αν τα ενδιαφέροντά σου εμπίπτουν με κάποια από τις παραπάνω θεματικές, αν θες να συν-ευρεθείς, να συν-εργαστείς, να συν-δημιουργήσεις καλλιτεχνικά και να συν-διαμορφώσεις το 3ημερο αυτό  ανοιχτό εργαστήριο, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής του Project ΜΕΤΑΒΑΣΗ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/7KvL8ZuQy5WFVhg28

Στη φόρμα συμμετοχής μπορείς να δηλώσεις την αρχική σου ιδέα με την οποία θα ήθελες να συμμετέχεις καθώς και τις ανάγκες για την υλοποίησή της. Η φόρμα έχει σαν στόχο να συγκεντρωθούν και να κατηγοριοποιηθούν οι προτάσεις συμμετοχής και οι αντίστοιχες ανάγκες τους, ώστε με βάση τα στοιχεία αυτά να συν-διαμορφώσουμε τις τελικές δράσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις γενικότερες συνθήκες. 

Ημερομηνία υποβολής συμμετοχών: έως 15 Αυγούστου 2022

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου θα βρισκόμαστε στο καφέ του ΟΣΕ στις 18:00-20:00 προκειμένου να ακούσουμε τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας και να απαντήσουμε σε ενδεχόμενες ερωτήσεις και απορίες σας.

* Το TALE OF X CITIES ξεκίνησε το 2021 από Goethe-Institut Thessaloniki και την ArtBOX.gr και σε συνεργασία με δεκάδες φορείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών-φορέων-πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης. Στόχος η ενδυνάμωση πολιτών και φορέων, δημιουργία κοινότητας, δικτύωση και συνεργατική παραγωγή πολιτισμού μέσα από εργαστήρια ενεργοποίησης της δημιουργικότητας, που οδηγούν σε ένα υβριδικό φεστιβάλ-γιορτή σε δεκάδες πόλεις, με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η Κοζάνη συμμετέχει ενεργά από την αρχή του προγράμματος

Πληροφορίες – Επικοινωνία: 

๏ Ιστοσελίδες:www.x-cities.nethttps://oapnkozanis.gr/

๏ Facebook:www.facebook.com/TaleofXCities

๏ Instagram:www.instagram.com/tale_of_xcities/

๏ E-mails:oapnkozanis@gmail.com

fofizagor@gmail.com 

soniakoutsianou@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.