Μπελκαμένη: Η πρόταση του Σαββατοκύριακου για κάτι όμορφο και γευστικό στη Δροσοπηγή Φλώρινας



Ο λόγος για την ταβέρνα – ψητοπωλείο Μπελκαμένη. 

Για τους λάτρεις της καλής κουζίνας η Μπελκαμένη αποτελεί την ιδανική επιλογή, σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, κατάλληλο για χαλάρωση σε συνδυασμό με υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις!

Ο ανακαινισμένος χώρος προσφέρει μία άνετη φιλοξενία ενώ οι ιδιοκτήτες θα σας περιποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Απολαύστε ντόπια και ελληνικά κρέατα, και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παϊδάκια και τα σουτζουκάκια ζυγούρι, που μέχρι στιγμής έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. 

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή προσφέρονται αρνάκι στη σούβλα, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, μπριζόλες σούβλας, πανσέτα σούβλας και άλλες εκπλήξεις όπως παραδοσιακή καλαματιανή γουρνοπούλα.

Τις καθημερινές προσφέρονται πιάτα της ώρας με παϊδάκια ζυγούρι, σουτζουκάκια «Μπελκαμένη», μπιφτέκι γίγας «Μπελκαμένη», ψαρονέφρι, χοιρινές μπριζόλες, συκώτι μοσχαρίσιο, λουκάνικο χωριάτικο και πολλά ξεχωριστά πιάτα ημέρας, με χειροποίητες σαλάτες, αλοιφές και ορεκτικά από ολόφρεσκα ντόπια προϊόντα.

«Στόχος μας ανοίγοντας το μαγαζί ήταν και παραμένει να προσφέρουμε στον επισκέπτη μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, που δύσκολα μπορεί να βρει στην περιοχή, σε συνδυασμό με ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Ο κόσμος έρχεται για να απολαύσει κάτι που, όπως φαίνεται, του έλειπε και το ευτύχημα είναι ότι είναι πολύ δεκτικός στο να δοκιμάσει πιάτα που δεν αποτελούν κάτι σύνηθες για τα σημερινά δεδομένα της Φλώρινας»,  δηλώνουν οι ιδιοκτήτες της Μπελκαμένης Σταύρος Γεωργούλας και Αρετή Κοσμοπούλου.

Λίγα λόγια για το χωριό 

Δροσοπηγή Φλώρινας

Η Δροσοπηγή είναι μία πανέμορφη , καταπράσινη κοινότητα του Δήμου Φλώρινας, που τη διασχίζει ο παλιός επαρχιακός δρόμος Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου). Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, 13χλμ μετά τη Φλώρινα, στον παλιό δρόμο για το Βίτσι. 

Το χωριό περιτριγυρίζεται από βουνά, πυκνά δάση με πλατάνια, βελανιδιές, οξιές, αγριοκαρυές, κρανιές ενώ πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται και ένα ποτάμι με γάργαρα, παγωμένα, πηγαία νερά.

Η Μπελκαμένη ήταν η παλιά Δροσοπηγή. Χτισμένη παλαιότερα και πιο ψηλά από κατοίκους που έφτασαν στο μέρος από την Ήπειρο όταν εκδιώχτηκαν από τον γνωστό Αλή-πασά των Ιωαννίνων. Είχε το όνομα “Μπέλκαμεν” που κατ’άλλους είναι σλάβικο ενώ άλλοι λένε ότι είναι ελληνικό (και αναφέρεται ως “Μπελκαμένη” ή “Μπαλκαμένη”).

Το 1944 η παλιά Δροσοπηγή καταστράφηκε ολοσχερώς από τον γερμανικό στρατό κατοχής. Έπειτα ξαναχτίστηκε, αλλά λόγω του εμφυλίου ερημώθηκε. Μετά τον εμφύλιο, οι κάτοικοι της Μπελκαμένης εγκαταστάθηκαν εκεί ακριβώς που βρίσκεται σήμερα η Δροσοπηγή.

Οι επισκέπτες της Δροσοπηγής αξίζει να δουν τον παραδοσιακό νερόμυλο, το παλιό πετρόκτιστο γεφύρι, το ποτάμι καθώς και το ιστορικό & λαογραφικό μουσείο (τηλ.: 6987.912.249) που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού όπου εκτίθενται παλιές φωτογραφίες και βιβλία, έπιπλα αντίκες, παραδοσιακές φορεσιές, παλιά αγροτικά εργαλεία, εικονίσματα και κειμήλια, όλα σχετιζόμενα με την ιστορία της Δροσοπηγής.

Για κρατήσεις καλέστε στο: 6987.912.249

Αναλαμβάνουμε κάθε είδος κοινωνικής εκδήλωσης

mpelkameni.gr

F : @tavernampelkameni

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.