Ενημέρωση του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Πτολεμαΐδας για την εισαγωγή καταρτιζομένων



Από τον Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.875 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 31 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2022–23, προκειμένου να καταρτισθούν σε 47  ειδικότητες υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησής τους από 04-07-2022 έως 31-08-2022 και ώρα 18:00 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β ΄Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

 

Στο ΙΕΚ ΔΥΠΑ Πτολεμαΐδας θα εισαχθούν σπουδαστές – τριες στις ακόλουθες ειδικότητες:

 

1. Ειδικός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Α` εξ)                     

2. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (Α`εξ) 

3. Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ (Α`εξ)                       

4. Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας (Α`εξ) 

Είκοσι Δύο (20) σπουδαστές-τριες

Είκοσι Δύο (20) σπουδαστές-τριες 

Είκοσι Δύο (20) σπουδαστές-τριες

Είκοσι Δύο (15) σπουδαστές-τριες

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΙΕΚ ΔΥΠΑ Πτολεμαΐδας και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών  ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. 

 

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 

ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΑΣΟ

ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 15:00 – 18:30

 

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι  είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Τα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ – Δ.ΥΠ.Α. Πτολεμαΐδας (δίπλα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο) ώρα: από 09:30 – 14:30 στα τηλέφωνα 24630-80447 & 24630-27212 & 6936614644.

Από την Δ/νση του ΙΕΚ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.