Ληστεία σε βάρος επιχειρηματία της Βέροιας έξω από τράπεζα – «Έτρωγε ξύλο, τον λήστευαν και ο κόσμος κοιτούσε»



Πρώτο θέμα αποτελεί στην τοπική κοινωνία της Βέροιας, από το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου, η είδηση της ληστείας σε βάρος επιχειρηματία της πόλης, έξω από τραπεζικό κατάστημα στην είσοδο της πόλης. Ήταν περίπου 10 το πρωί, όταν δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον 63χρονο επιχειρηματία, (ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων), έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Πιερίων, προκειμένου να του αποσπάσουν τα χρήματα που προόριζε για κατάθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην διαδρομή που ακολούθησε ο επιχειρηματίας, οι κακοποιοί δεν τον ακολούθησαν, αλλά του είχαν στήσει καρτέρι έξω από την τράπεζα, γνωρίζοντας προφανώς τις κινήσεις του.

Μόλις ο 63χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του που είχε σταθμεύσει επί της Πιερίων, μπροστά από το υποκατάστημα, οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το δικό τους όχημα, μάρκας Seat και του επιτέθηκαν προκειμένου να του αποσπάσουν τα χρήματα.

Το θύμα αντιστάθηκε παλεύοντας με τους ληστές για αρκετά λεπτά, οι οποίοι προκειμένου να καταφέρουν να αρπάξουν την τσάντα του, του κατάφεραν αρκετά και δυνατά χτυπήματα στο πρόσωπο, ενώ τον έσυραν αρκετά μέτρα μακρυά από το όχημά του.

Όταν οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να αποσπάσουν τη λεία τους, μπήκαν γρήγορα στο όχημα προκειμένου να διαφύγουν με κατεύθυνση την έξοδο της πόλης.

Ούτε το απορριμματοφόρο του δήμου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και επιχείρησε να κλείσει τον δρόμο, κατάφερε να τους εμποδίσει, καθώς οι ληστές κατάφεραν με ελιγμούς και αφού πρώτα χτύπησαν και το αυτοκίνητο του θύματος, να διαφύγουν.

Ο 63χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του απορριματοφόρου

«Σοκ» έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Βέροιας, η άγρια επίθεση που δέχθηκε ένας 63χρονος επιχειρηματίας, (ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων), έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Πιερίων, προκειμένου να του αποσπάσουν τα χρήματα που προόριζε για κατάθεση. Δυστυχώς, το θύμα ήταν αβοήθητο, παρ΄όλη που εκείνη την στιγμή, έξω από την τράπεζα υπήρχε αρκετός κόσμος. Tον έβλεπαν να του επιτίθονται οι ληστές, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι να τον βοηθήσει.

Την ώρα που έδινε μάχη με τους κακοποιούς, κάποιοι συμπολίτες μας που βρισκόντουσαν τυχαία στο σημείο σφύριζαν αδιάφορα, χωρίς να προβούν σε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο οι υπάλληλοι του απορριμματοφόρου έδειξαν το απαιτούμενο θάρρος και προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους ληστές. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο veriotis.gr ο οδηγός του βαρέως οχήματος:

«Ενώ οδηγούσα το απορριμματοφόρο, είδα τους κακοποιούς να επιτίθονται στον επιχειρηματία και αμέσως προσπέρασα για να τους κλείσω το δρόμο. Eγώ και οι δύο εργάτες που ήταν μαζί μου, κατεβήκαμε από το φορτηγό για να διώξουμε τους ληστές, αλλά δυστυχώς αυτοί είχαν ηδη αποσπάσει το τσαντάκι και και έκαναν όπισθεν μέχρι την διασταύρωση για νοσοκομείο όπου και διέφυγαν!

Το λυπηρό για ‘μένα είναι ότι στο σημείο βρισκόταν 5 /6 άντρες περαστικοί και κανένας δεν βοήθησε τον κύριο που έτρωγε ξύλο! Η κοινωνία μας είναι σε κατάπτωση και οι κακοποιοί το γνωρίζουν…»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ληστεία σε βάρος επιχειρηματία της Βέροιας έξω από τράπεζα – «Έτρωγε ξύλο, τον λήστευαν και ο κόσμος κοιτούσε»

  1. Αυτήν την κοινωνία κατάφεραν και κάνανε.. Κοίτα εσύ την δουλειά σου και μην σε νοιάζει δεν λέγανε όλοι? Φάτε τα τώρα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.