Επιθέσεις σκύλων: Θα τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος;

Σε τεράστιο πρόβλημα και μάλιστα δυσεπίλυτο έχουν εξελιχθεί οι καθημερινές πλέον επιθέσεις σκύλων σε παιδιά αλλά και ενήλικες, με τις Αρχές να αδυνατούν να βάλουν τάξη και να περιορίσουν το φαινόμενο.

Πλέον δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, ούτε για απλά γαβγίσματα που τρομοκρατούν τους πολίτες. Μιλάμε για επιθέσεις άγριες, για επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Το περιστατικό στην Εύβοια, με ένα 6χρονο αγοράκι να δέχεται επίθεση και δολοφονικές δαγκωνιές από σκύλο ράτσας ροτβάιλερ και μάλιστα στο κεφάλι, επιβεβαιώνει πως η κατάσταση ξεφεύγει πλέον από κάθε έλεγχο.

Το αστυνομικό δελτίο βρίθει από τέτοια περιστατικά και ειδήσεις, με τις περισσότερες επιθέσεις να αφορούν μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένους. Με το πρόσχημα της φιλοζωΐας η ελληνική πολιτεία και η δικαιοσύνη παραμένουν αδιάφορες μπροστά στα δεκάδες περιστατικά που έχουν κοστίσει ακόμα και ζωές πολλών ανθρώπων.

Σαφώς και δεν φταίνε τα ζωάκια. Όταν οι τετράποδοι φίλοι μας βρίσκονται σε λάθος χέρια, όταν τα σκυλιά γίνονται αντικείμενο «χόμπι» από αρκετούς ανεύθυνους συμπολίτες μας, όταν οι ιδιοκτήτες δεν τα εκπαιδεύουν, τα κακομεταχειρίζονται και τα κάνουν άγρια, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα ζώα θα γίνουν επιθετικά. Θα εξελιχθούν σε «όπλα» σε χέρια ασυνείδητων, κομπλεξικών ανθρώπων. Τα ζώα μεγαλώνουν όπως τα μάθεις. Δεν μπορείς να πάρεις ένα σκύλο και να τον αφήσεις χωρίς εκπαίδευση. Δεν μπορείς να έχεις ένα πίτμπουλ ή ένα ροτβάιλερ και να μην το έχεις εκπαιδεύσει σωστά. Το σκυλί μαθαίνει από το αφεντικό του. Δεν λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Επομένως, η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στα αφεντικά και όχι στους σκύλους.

Τα σκυλιά θέλουν χρόνο, θέλουν αγάπη και εκπαίδευση. Εκπαίδευση σωστή, από ειδικούς τόσο για τον τρόπο των αντιδράσεών τους στο οικογενειακό περιβάλλον, όσο και για τις αντιδράσεις τους στο ευρύτερο αστικό περιβάλλον. Αν κάποιοι ανεγκέφαλοι πιστεύουν ότι τα σκυλιά είναι ο προσωπικός τους σωματοφύλακας τότε υπάρχει προφανώς σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και κοινωνικού αναλφαβητισμού.

Είναι αναγκαίο να καθοριστεί επιτέλους ένα πλαίσιο που θα διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες ώστε ποτέ ξανά να μην κινδυνέψει κανένα παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας από τα σκυλιά, αδέσποτα ή μη και η ανευθυνότητα και εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών τους, να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Από το newsbomb.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Επιθέσεις σκύλων: Θα τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος;

 1. Θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση των σκύλων, με πιστοποιητικό. Ακριβώς όπως είναι και ο εμβολιασμός τους. Και όχι ο κάθε ιδιοκτήτης να νομίζει ότι “τον ελέγχει” και ότι το σκυλί “δεν δαγκώνει”.

 2. ΜετεΚπαίδευΣη

  - Edit

  Απαντήστε

  ναι !θα τον στείλουμε,τον σκύλο, για εκπαίδευση στο Μεγαλο Πευκο..
  Αυτοί που έχουν τα σκυλιά,χρειάζονται εκπαίδευση!
  Έγινε της μόδας…πηγαίνεις στο περίπτερο;παίρνεις κι ένα σκυλί μαζί σου!
  Τα λουριά έγιναν πιο πολλά απ τα σκυλιά,μόνο που τα σκυλιά δεν είναι αξεσουάρ….για μόδα ,δεν είναι παπούτσια,είναι ζωές.
  ,

 3. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει και αν ζώο επιτεθεί σε άνθρωπο θα πρέπει να θανατώνεται. Να δεις για πότε οι ιδιοκτήτες τους θα συμμορφωθούν.

 4. ΕλαφοΜΗκυνηγός

  - Edit

  Απαντήστε

  Σαν τους κυνηγους;που θανατωνουν εκατομμύρια θηράματα στον κόσμο;
  Όχι μόνον τα θανατωνουν,αλλα τα ξεκοκαλιζουν,κιόλας…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.