Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων



Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, δεσμευόμενοι να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή και κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής. 

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής τους συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρης Σπόντης, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους δύναται να θεμελιωθεί και να επεκταθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία του Οργανισμού με τον Δήμο. Παράλληλα, κατατέθηκαν προτάσεις δράσεων που θα επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο πλευρών και θα ωφελήσουν σημαντικά τα παιδιά και τις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, δήλωσε: «Σήμερα αποκτήσατε ένα διαχρονικό σύμμαχο. Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας αποτελεί την αρχή μιας βελτιωμένης, καλύτερης και αποδοτικής συνεργασίας που θα επιφέρει ωφέλιμα αποτελέσματα και θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Δεσμευόμαστε να στηρίζουμε την κάθε προσπάθειάς σας». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Η ελληνική κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ανθρώπους με διάθεση να κάνουν τη διαφορά και να αναλάβουν δράση για την προστασία και την ευημερία των παιδιών. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το ρόλο του Δήμου Εορδαίας παρέχοντας τις υπηρεσίες μας, ώστε και οι δύο πλευρές, ως συγκοινωνούντα δοχεία που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν, να ενισχύσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών, των οικογενειών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής.»

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Εορδαίας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

  • Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
  • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
  • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
  • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
  • Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη
  • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
  • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
  • Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
  • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
  • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
  • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
  • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους. 

Τέλος, από την πλευρά του ο Δήμος Εορδαίας αναλαμβάνει:

  • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
  • Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
  • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
  • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

 

 Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2310 250 160
thesspress@hamogelo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.