Fuel Pass 2: Ανοίγει έως το τέλος της εβδομάδας – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Έως το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass 2 για την επιδότηση των καυσίμων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό, θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45- 80 ευρώ.

Η διαδικασία της αίτησης που θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση: το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Τα κριτήρια για Fuel Pass 2

Για να λάβουν την επιδότηση καυσίμων οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και να γνωρίζουν τα εξής:

Η επιδότηση για τα καύσιμα που καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Εισοδηματικό κριτήριο: Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα). Έτσι, για το ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί τα 36.000 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και για ζευγάρι με 4 παιδιά τα 45.000 ευρώ. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

Η πλατφόρμα: Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Fuel Pass 2 -Επίδομα βενζίνης: Τα ποσά της επιδότησης

Για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ, έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.

Έτσι, τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή της κύριας κατοικίας και το είδος του οχήματος ως εξής:

– 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα, με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα.

– 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα.

– 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα.

– 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η καταβολή του ποσού θα γίνει άμεσα και μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της αίτησης.

Από το iefimerida.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Fuel Pass 2: Ανοίγει έως το τέλος της εβδομάδας – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

 1. Λυκόβρυση ή Στέλιος ΚΒολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Έχετε να φάτε μουτζες pass στις εκλογές απατεώνες…με τα επιδόματα σας- της μιας δραχμής τα γιασεμιά…
  Γιαν να μ απαντήσει ένας ψηφοφόρος του Καρμιρη και του φραγκοφονια…
  Με πόσο εισόδημα ένας πρωθυπουργός δικαιούται αποζημίωση για δένδρα ελιών,ελαχιστα δενδρα που έπαθαν ζημιες τον Φεβρουάριο του 2019 και την πήρε,την αποζημίωση,τον Σεπτ του 2919που έγινε πρωθυπουργος;
  Εγινες πρωθυπουργος βρε γερό- Λαδα,για ελαχιστα ευρω;για να παρεις το γαιδουρακι του Γιαννακου πίσω;
  Κι άλλη μια…όταν είσαι γεννημένος πρωθυπουργος και με 49 ακινητα οποία απέκτησες πριν καν γεννηθεις,πότε κάνεις Αίτηση για παρεις Επίδομα,ως νεος Αγροτης;

 2. Τα ίδια και τα ίδια, μια ολόκληρη ζωή,ζωή που γεννήθηκε το 1828,γενέθλιος ημέρα του Ερμού του Ελληνικου!
  Τότε είχαμε, απ τη μία μεριά τους κοτσαμπασηδες και τους Μαυρομιχαλαιους κι απ την άλλη μεριά το ποπολο,τον λαουτζίκο!
  Και έρχεται ο μεγαλύτερος Λογοτέχνης όλων των εποχων ,ολάκερου του κόσμου ο Καζαντζάκης και καθαρογραφει αυτή την αρχέγονη κατάρα και την επίσημο- ποιεί στον Χριστό του που ξανασταυρωνεται…απ τη μία μεριά οι Αγάδες,οι Πατριαρχέηδες,οι γερό Λαδαδες,οι παπά- Γρηγόρηδες,όλοι οι χορτασμένοι, οι Λυκοβρυσιώτες κι απ την άλλη μεριά,ο λαοτζικος,ο πεινασμένος,ο ανέστιος,ο πρόσφυγας με τα όνειρα του στο δισακι του και στον ώμο με τους αποστεωμένους παπα-φώτηδες και το πελιδνό και το λιμοκτονον πλήθος της περιφερόμενης Σαρακηνας,σαν μπουλούκι κουρελιασμένου θιάσου!
  Τα ίδια και τα ίδια.
  Μάθε Μεγιστε Καζαντζακη,αυτά που έγραψες στην εποχή σου,ανθίζουν και λουλουδίζουν και καρπίζουν και σήμερα εν έχει 2022,65 χρόνια…….μετά τη Θανή Σου,σ αυτή τη ζωή!!
  ” ο Λαός ξανασταυρώνεται”,όχι για δεύτερη φορά,αλλά για αεί και εις τους αιώνες των αιώνων,άχρι της Ογδοης Ημερας….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.