Πτολεμαΐδα: Τουλάχιστον 150 προσλήψεις χρειάζονται στο Νότιο Πεδίο για την εξόρυξη λιγνίτη

Ένα τρίμηνο τουλάχιστον θα απαιτηθεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της πρώτης εργολαβίας στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου για την εξόρυξη λιγνίτη, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ως απάντηση στην εντεινόμενη ενεργειακή κρίση, εκτός κι εάν επισπευστούν οι διαδικασίες από τις αρμόδιες επιτροπές για να εγκριθεί στη συνέχεια η απόφαση για την έναρξη του έργου.

Αυτό ανάφερε ο μειοδότης στον 1ο διαγωνισμό, έπονται άλλοι έξι διαγωνισμοί, διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΉ Στέφανος Κωνσταντινίδης, κάνοντας λόγο για “150 και πλέον προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού που θα πρέπει να απασχοληθούν στην εργολαβία, πλήν όμως, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, τα εργατικά αυτά χέρια μετά το 2019, λόγω των περικοπών κατά 40% στις αποδοχές τους, κατευθύνθηκαν προς εύρεση εργασίας, είτε, στο Εξωτερικό, είτε σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας”.

Όπως υποστηρίζει, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, αρκετοί, από τους πρώην εργαζόμενους στην Εταιρεία του, τεχνικό προσωπικό με μακρά θητεία στο αντικείμενο, επικοινώνησαν μαζί του για να ενημερωθούν, εκδηλώνοντας παράλληλα ενδιαφέρον για να επιστρέψουν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι κάτοικοι της Εορδαίας- οι χειριστές χωματουργικών από όλη την Ελλάδα- θέτοντας με έμφαση το ζήτημα της αμοιβής, που κατά τον κ. Κωνσταντινίδη, «θεωρώ ότι θα πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα του 2010».

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, θα γίνει συντήρηση, ενώ, ως προς το ενδεχόμενο ανανέωσης του, θα πρέπει να γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στο λιγνίτη, τουλάχιστον για μία πενταετία, ώστε να εξεταστεί, η δυνατότητα προμήθειας νέων μηχανημάτων. Εν τω μεταξύ και ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Νίκου, έγινε συνάντηση με τις εργοληπτικές εταιρείες που συμμετέχουν στο «Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης» όπου και ενημερώθηκαν εκτενώς για τις νέες εξελίξεις. Σύμφωνα με τον κ. Νίκου, οι υπόλοιπες έξι εργολαβίες θα εξελιχθούν άμεσα, με την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε τα έργα να ξεκινήσουν αρχές φθινοπώρου.

Από το ertnews.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πτολεμαΐδα: Τουλάχιστον 150 προσλήψεις χρειάζονται στο Νότιο Πεδίο για την εξόρυξη λιγνίτη

 1. μητσοτακη ανάλγητε ,δε φτάνει που πεθαίνουν χιλιαδες άνθρωποι λόγω κορονοιου και της δικής σου ακαταλληλοτητος,τωρα Θ αρχίσουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι λόγω καύσωνα, ελλείψει ηλεκτρικής ενέργειας και τον χειμώνα θα ξαναπεθαινουν άλλοι,λόγω έλλειψης φυσικού αερίου και πετρελαιου!
  Βάλθηκες να μας σώσεις απ την κλιματική αλλαγή και απ τον Πουτιν!
  Σε πήρε ο πόνος για τους Ελληνες;
  Φιλοτομαρισμου απαύγασμα,μόνον την έδρα σου σκέφτεσαι για να μην πω τη λέξη αλλιώς,μιας και σέβομαι το αγαπητό kozani laif και τους αναγνωστες!
  Προκήρυξε εκλογές τωρα,για το δικό σου καλό,κάθε μέρα που περνάει και μια νέα πληγή του Φαραώ μας έρχεται στο κεφάλι,μας εξαντλησες,μας ξεκανες με τα επιδόματα σου,τα φραγκοδιφραγκα σου,ένα επίδομα μας έμεινε ακόμη,εκείνο για εύρεση τελευταίας κατοικιας!
  Θα καταταχθείς στους Ευεργέτες της Υποκρισιας,της ψευτιας και της άκρατης και απύθμενης Αναλγησίας!
  Στο “καφενειο η Ελλάς ο σαλτιμπάγκος” δε θ αφήσει τίποτε όρθιο!
  Γκρέμισες και ερημωσες τη χώρα και ειδικά στη Δυτική Μακεδονια,εξ αιτίας σου,άδειασαν χωριά και Δήμοι κι απόμειναν μόνο τα εβδομαδιαία κατ’ έτος,πανηγύρια για ν ανταμώνουν οι άνθρωποι και με μιας βδομάδας δουλειά,να ζουν ολόκληρη χρονια!
  Είσαι αντιπαθητικός κι απ έξω κι από μέσα
  ,
  ,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.