Η εργασία και τα εργασιακά μέσα στην κοινωνία μας – Γράφει ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης



Αγαπητοί φίλες και φίλοι θα μιλήσουμε για ένα τομέα του κοινωνικού ιστού που αφορά την εργασία και τα εργασιακά μέσα στην κοινωνία μας,ένας τομέας που βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει χτυπήσει κόκκινο όπου η πολιτική ενός καθεστώτος έχει κλείσει και έχει στείλει πολλές επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην ανεργία και έχει δημιουργήσει ένα αβέβαιο μέλλον. Η εργασία όπως γνωρίζετε είναι κομμάτι της ζωής του ανθρώπου, προσφέρει όχι μόνο ευχαρίστηση αλλά και τον τρόπου με τον οποίον θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις βιοτικές του ανάγκες, το αποτέλεσμα της εργασίας είναι αυτό που κρατάει τον άνθρωπο στη ζωή και τα οφέλη από την εργασία είναι αναγκαία για να συντηρήσει την ίδια του την ζωή προσφέροντας του έτσι ηθική και υλική ευχαρίστηση, πόσο όμως σήμερα η πολιτεία είναι ικανή να παρέχει εργασία και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες μέσα από τη λειτουργία της;

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι με τα σημερινά δεδομένα αυτό δεν γίνεται. όπου το ζούμε καθημερινά. Ας φανταστούμε και ας μιλήσουμε όμως για μία ιδανική Πολιτεία τι θα μπορούσε να προσφέρει να κάνει πάνω στον τομέα αυτόν.

Έχουμε και λέμε,θα μπορούσε να ανοίξει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες ειδικά με την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και Τεχνολογίας αιχμής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η εργασία με την απόδοση έργου προς αυτήν. Με τη δομή και τη δόμηση της κατάλληλης πολιτείας θα παρέχεται πάντα εργασία σε όλους τους πολίτες της. Οι συνθήκες εργασίας θα είναι με σεβασμό προς το ανθρώπινο δυναμικό, εκτός αυτού η αμοιβή πάντα θα πρέπει να είναι με αξιοκρατικό κριτήριο παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας. Επίσης μέριμνα της πολιτείας πρέπει να είναι η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων όπου θα καλύπτεται από ένα Ασφαλιστικό Ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα.

Θα πρέπει το ταμείο αυτό να είναι αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετοχών του που είναι οι συνταξιούχοι.Όλα τα υπάρχοντα ταμεία θα πρέπει να ελεγχθούν να εξυγιανθούν και να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών.Η λειτουργία της ιδανικής πολιτείας πρέπει μέσω των μηχανισμών και νόμων να έχει εξασφαλίσει διαχρονικά την τρίτη ηλικία. Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο είναι η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία, άνθρωποι οι οποίοι είναι γεμάτοι βιώματα σοφία μπορούν να μεταδώσουν το σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την κοσμοθέαση.Η ιδανική Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίζει την υποχρέωση και να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Πρέπει η πολιτεία να αναλάβει πλήρως την υποχρέωσή της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής επικοινωνίας όπως επίσης και αίθουσες σωματικής αγωγής με ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ως Έλληνες πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να τη σεβόμαστε.

Όλα όσα ανέφερα είναι μέσα στα πλαίσια και αρμοδιότητες που πρέπει να κινείται μία Ελλήνων Πολιτεία δικαίου έχοντας σαν στόχο και σκοπό τον ίδιο τον άνθρωπο.

Για να σκεφτούμε επιτέλους και να ονειρευτούμε αυτή την Πολιτεία και να βάλουμε πλώρη να πραγματοποιήσουμε την δημιουργία της αφού πρώτα καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι σαν άνθρωποι την ύπαρξή μας και τις ευθύνες που έχουμε απέναντι της. Ήρθε η ώρα που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ήρθε η ώρα να χτίσουμε την δικιά μας Πολιτεία με τις αρχές και αξίες και τους πολιτειακούς νόμους και να βάλουμε έτσι τα θέμελα να φτιάξουμε μια Δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία και επιτέλους να διώξουμε ότι σάπιο και άδικο έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στις επόμενες γενιές.

Τον σεβασμό μου σε όλους τους Συνέλληνές μου…

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Υποψήφιος βουλευτής Ν.Κοζάνης
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

6 σχόλια στο άρθρο “Η εργασία και τα εργασιακά μέσα στην κοινωνία μας – Γράφει ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης

    1. ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ…ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ….ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΑΣ..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.