Κοινωνικός τουρισμός – Τουρισμός για όλους: Όλα τα προγράμματα, οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι



Σε εφαρμογή τρία επιδοτούμενα προγράμματα για τον εγχώριο τουρισμό

Με το εγχώριο τουριστικό κύμα να κορυφώνεται καθώς οδεύουμε προς τα μέσα Ιουλίου, συνολικά τρία προγράμματα για επιδότηση διακοπών βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών φέτος. Πρόκειται για τον Κοινωνικό Τουρισμό, τον Τουρισμό για Όλους αλλά και για τα voucher παροχών για διακοπές στην Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο

Αναφορικά με τα voucher για Βόρεια Εύβοια και Σάμο, οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεκαθαριστούν προς το τέλος του μήνα, προκειμένου από την 1η Αυγούστου -και με τον ντόπιο τουριστικό κύμα να βρίσκεται στην κορύφωσή του-, να μπορέσουν οι δικαιούχοι να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές των 300 ευρώ, εξαργυρώνοντάς τις για τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά τις διακοπές τους.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την επιδότηση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους, το οποίο πρέπει να έχει τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Συγκεκριμένα, το Freedom Pass φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και δεύτερος κύκλος voucher για επιδότηση διακοπών σε Εύβοια και Σάμο, καθώς την πρώτη φορά υπήρξε τεράστια απήχηση.

Κοινωνικός Τουρισμός

Από την άλλη πλευρά, οι προσωρινοί πίνακες για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, ενώ από σήμερα ξεκίνησε και η περίοδος ενστάσεων για όσους δεν είδαν τα ονόματά τους αναρτημένα, καθώς και για τους παρόχους.

Όσοι δεν είδαν τα στοιχεία τους στους πίνακες που ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και θεωρούν πως έχουν τα μόρια ώστε να λάβουν επιταγή, έχουν τη δυνατότητα ως και την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 18:00 να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους. Ακολούθως θα καταρτιστούν οι οριστικοί πίνακες με τους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022 – 31 Ιουλίου 2023. Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Τουρισμός για όλους

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα επιδότησης Τουρισμός για Όλους και θα αφορά πολίτες οι οποίο θα επιλεγούν με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ,
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ,
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ,
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις στο «Τουρισμός για Όλους»

  • Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet στο tourism4all.gov.gr
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας.
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
  • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσει το όνομα και την ΑΜΚΑ του συνόδου.
  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
  • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
  • Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
  • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
  • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.