Πλημμύρισε ο κάμπος Μαυροδενδρίου μετά την υπερχείλιση της λίμνης ΑΗΣ Καρδιάς – Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες πατάτας, ηλίανθου και σιτηρών



Σε πρόβλημα στους αγωγούς οφείλεται η υπερχείλιση της τεχνητής λίμνης του ΑΗΣ Καρδιάς που είχε ως αποτέλεσμα το πλημμυρικό φαινόμενο στον κάμπο του Μαυροδενδρίου.

Για μια ακόμα φορά η ζημιά στις καλλιέργειες είναι μεγάλη καθώς το νερό διαφεύγει στον ήδη πληγέντα, από την προηγούμενη κακοκαιρία, κάμπο του Μαυροδενδρίου του Δήμου Κοζάνης. Οι αγρότες κάνουν λόγο για ολική καταστροφή στις καλλιέργειες πατάτας, ηλίανθου και σιτηρών την περίοδο της συγκομιδής.

Για 3η μέρα το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 ο κάμπος παραμένει πλημμυρισμένος και δεν έχει ακόμα επισκευαστεί η ζημιά από τη ΔΕΗ.

Οι αγρότες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση καθώς όπως υποστηρίζουν, ότι απέμεινε, από τις προηγούμενες πλημμύρες, έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Ζητούν να δοθεί λύση, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ούτε η συγκομιδή των σιτηρών.

Οι αγρότες της περιοχής προσήλθαν στο Α.Τ. Κοζανης για να καταθέσουν μηνύσεις στη ΔΕΗ.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.