Βίντεο: Με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχή συνεχίζεται η κακοκαιρία στην ΠΕ Κοζάνης – Πλημμύρησαν δρόμοι και υπόγεια στη Σιάτιστα



Με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με βροχή συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία στην ΠΕ Κοζάνης, χωρίς όμως σοβαρά προβλήματα. Ο όγκος νερού που έπεσε χθες κατά την διάρκεια των επαναλαμβανόμενων έντονων βροχοπτώσεων που συνοδευόταν με αέρα έπληξε αρκετές περιοχές κυρίως στον Δήμο Κοζάνης, Βοΐου και Σερβίων.

Στην πόλη της Σιάτιστας η βραδινή βροχόπτωση πλημμύρισε δρόμους και τα φερτά υλικά που έφτασαν στο κέντρο, απομακρύνθηκαν με την βοήθεια της πυροσβεστικής. Στα Σέρβια σε κεντρική οδό της πόλης που γίνονται εργασίες στο οδικό δίκτυο η έντονη βροχόπτωση, παρέσυρε λάσπη και χαλίκια, στο δρόμο που είναι υπό κατασκευή, φορτηγάκι έπεσε σε υπάρχουσα λακούβα, ενώ κάδοι απορριμμάτων μετακινήθηκαν.

Η ΠΥ κλήθηκε μόνο σε κάποιες περιπτώσεις για απάντληση υδάτων και κοπή δέντρων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης, όπου σε μια περίπτωση στην ΤΚ Αγίας Παρασκευής έπεσε κολώνα της ΔΕΗ που αντικαταστάθηκε άμεσα. Η πολιτική προστασία παρότρυνε πάντως τους πολίτες, δίνοντας παράλληλα οδηγίες σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έως ότου τα καιρικά φαινόμενα υποχωρήσουν στην περιοχή.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, δέκα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια και ένα φροντιστήριο στην πόλη της Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου.

Η ποσότητα του νερού, που έπεσε δημιούργησε κάποια προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των οχημάτων, ενώ φερτά υλικά μετακινήθηκαν στην πλατεία της Γεράνειας στην περιοχή “τρία πηγάδια”, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής και για απάντληση υδάτων σε κάποιες περιπτώσεις.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση και στην περιοχή των Σερβίων, όπου σε 1 περίπτωση χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων σε μια αποθήκη.

Η πυροσβεστική προχώρησε και σε 5 κοπές δέντρων σε Κοζάνη και Καστοριά.

Η έντονη βροχή, με μικρή όμως διάρκεια, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, που έπληξε την ΠΕ Κοζάνης, χωρίς όμως προς στιγμήν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.