Λάζαρος Μαλούτας: «Δυστυχώς για τον κ. Ιωαννίδη η πραγματικότητα ξεπερνά την επικοινωνία»



Χαίρομαι που ο κύριος Ιωαννίδης αναγνωρίζει πως δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βεβαίως ο ίδιος και η παράταξή του κινούνται σε αυτή τη λογική από την επομένη των εκλογών, προσπαθώντας να μας πείσουν για το μεγάλο έργο που άφησαν πίσω τους κατά την πενταετή θητεία τους ως δημοτική αρχή.

Φυσικά και δεν είναι όλα επικοινωνία, αλλά ουσία. Και η ουσία είναι πως ο κύριος Ιωαννίδης έκανε ένα γενναιόδωρο δώρο στη ΔΕΗ επί θητείας του, και αυτό δεν αλλάζει με κανένα επικοινωνιακό τρικ. Οι επιλογές του ιδίου και της παράταξής του οδήγησαν στην αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, καθώς εκείνοι επέλεξαν να συνάψουν μια καταστροφική σύμβαση με τη ΔΕΗ το 2019. Μέσω της σύμβασης το κόστος των εκπομπών CO2, πέραν των δωρεάν δικαιωμάτων, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τη ΔΕΥΑΚ και κατ’ επέκταση του δημότες.

Και για να γίνει σαφές, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα, αναδρομικά από το 2016. Και αυτό δεν είναι τρικ, είναι μία πραγματικότητα. Εσείς κύριε Ιωαννίδη, επιλέξατε να επιβαρύνετε τη ΔΕΥΑΚ με εκατομμύρια λόγω του φόρου διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς καμία διαπραγμάτευση για τους δημότες.

Από την πλευρά μας, όσο και αν αυτό ενοχλεί, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο εγγύς μέλλον η τηλεθέρμανση να μην περιλαμβάνει ορυκτά καύσιμα και να μην υπάρχουν φόροι διοξειδίου του άνθρακα. Η επιλογή μας να υποβάλλουμε πρόταση και να εντάξουμε το Δήμο Κοζάνης στην Αποστολή των «100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης», μας δικαιώνει καθημερινά.

Δυστυχώς για τον κ. Ιωαννίδη, η πραγματικότητα ξεπερνά την επικοινωνία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.