Η ώρα και ημέρα που γίνονται τα περισσότερα τροχαία στην Ελλάδα



Υπάρχει ένα τρίωρο μέσα στην εβδομάδα που αξίζει να μην βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι. Πάμε να δούμε πότε γίνονται τα περισσότερα τροχαία!

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct, η οποία έρχεται να σκιαγραφήσει τα στοιχεία πίσω από τα τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας. Πάμε να δούμε ποιες ώρες καταγράφονται τα περισσότερα ατυχήματα, αλλά και ποιες ηλικίες είναι οι πιο ευάλωτες!

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Δευτέρα παραμένει η ημέρα που σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα ανεξαρτήτου ηλικίας. Όσο για τις ώρες, οι χειρότερες είναι οι μεσημεριανές και, πιο συγκεκριμένα, το διάστημα από τις 12 έως τις 3. Σε αυτό το τρίωρο καταγράφονται τα υψηλότερα τροχαία ατυχήματα για όλες τις ηλικίες.

Ευάλωτες ηλικίες

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Τα στοιχεία της έρευνας, όμως, είναι διαφορετικά και δείχνουν ότι η ηλικία μέχρι 30 ετών είναι αυτή που εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα. Πιο συγκεκριμένα, το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα πέρσι ανήκε στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, με την έλλειψη εμπειρίας να είναι η κυριότερη αιτία.

Όσο οι οδηγοί μεγαλώνουν, μειώνεται και το ποσοστό συμμετοχής σε τροχαία ατυχήματα. Ενδεικτικά, τα στοιχεία αναφέρουν 15,8% στο εύρος 30-40 ετών και 12,1% στους οδηγούς ηλικίας 40-50. Μία μικρή αύξηση καταγράφεται μόνο στους οδηγούς άνω των 80 που έχουν ποσοστό 10,5% (9,3% οι 70-80).

Πηγή: traction.gr, Έρευνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.