Οι εγκρίσεις της 36ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Στην 36η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Διοίκησης Μενέλαου Μακρυγιάννη έγινε αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το Τ.Π. και Δανείων, ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση του έργου:

 «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και αναζωογόνησης αστικού και φυσικού περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και Φλώρινας» προϋπολογισμού 7.313.533,07 €.

 Το έργο περιλαμβάνει 5 υποέργα:

  1. Αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος Τυροκομείου Νεάπολης Κοζάνης, προϋπολογισμού 558.877,49 € 
  2. Οικοτουριστική Ανάπτυξη και αειφόρος διαχείριση παραλίμνιας Περιοχής Φράγματος Σισανίου Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.855.172,79 €
  3. Πιλοτικό Ενεργειακά Θετικό Κτίριο – Η περίπτωση του Αγροτικού και Κτηνιατρικού Κέντρου ως Βιωματικό Εργαστήριο  στη Δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 2.747.700,00 €
  4. Υπόγειος Χώρος στάθμευσης Δήμου Φλώρινας 1.868.481,92 €
  5. Διαμόρφωση πάρκου Αγίας Παρασκευής – περιοχή «Λάκκος», οικισμού Κρόκου, Δήμου Κοζάνης, προϋπολογισμού 283.300,87 €

Η χρηματοδότηση του Έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εγκρίθηκαν επίσης:

  • Το έργο : «ΟΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ» προϋπολογισμού 5.110.000,00 €, μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Αικατερίνης Δαδαμόγια
  • Το έργο: «ΟΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» προϋπολογισμού 3.580.000,00 €, μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Αικατερίνης Δαδαμόγια

Εγκρίθηκαν 10 συνδιοργανώσεις με πολιτιστικούς συλλόγους για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές συνολικής δαπάνης 13.500,00 €.

Και τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Π.Ε. Καστοριάς στα έξοδα μετακίνησης των αιμοπεταλιοδοτών των τριών Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.